naar de startpagina
start vluchtkalender uitslagen contact

Reportages Topi.be

Solange De Cuyper, Gijzenzele (Gouden-Vleugel winnares Barcelona 2008)

donderdag 10 juli 2008
 

MOOIER KAN HET NIET

  • Een mooie locatie
  • Een superdoffer
  • Een dolgelukkige dame
  • Een massa vrienden


Pure promotie voor de duivensport !

Solange De Cuyper, een duivendame die op volledig zelfstandige basis de verzorging, inkorving, kweek, etc.... voor haar rekening neemt,  wint deze 31° editie "Gouden Vleugel" van de Brugse Barcelonaclub.


Haar favoriete, een donkere zijdezachte doffer met ringnummer 4035419/04 arriveerde terwijl Solange een potje koffie zette, doch langer dan een vijftal minuten zal hij er niet geweest zijn, aldus Solange. Hij werd bestatigd om 07u39 voor een afstand van 1076 km en behaalt hiermee de 5° plaats nationaal tegen 11702 concurrenten ! Een ware Barcelona-crack, immers vorig jaar werd hij geklokt om 07u45 wat toen goed was voor de 11° Nationaal tegen 12612 duiven !  Ze liggen uiterst dun zulke marathoniers !  Deze Gouden Vleugelwinnaar is een kruising oud soort Wijlen vader Odilon De Cuyper x Nouwen-Paesen. Solange die de avond voordien met een lot vrienden haar zestigste verjaardag tot in de vroege uurtjes vierde, kon zich geen mooier cadeau voorstellen, na melding aan het lokaal en de vrienden kon het feest wederom beginnen. Dat het een duif is met karakter, bewijst de kwetsuur waarmee hij thuiskwam, langs één kant van zijn borstbeen was hij blauw van een onderliggend kwetsuur, doch temperamentvol bleef hij, immers het regelmatig robbertje vechten met de melkersdame , hij is er nog steeds paraat voor.  Als alles naar wens verloopt zal Solange hem volgend seizoen als opdracht wederom Barcelona geven, wellicht wordt dit een der beste Barcelonavliegers der laatste jaren !

        

Onder de Toren

Is een prachtig gerestaureerd geheel dat Solange liet verbouwen in 2004  ter ere van haar overleden ouders Odilon en Juliette de Cuyper - Bracke, het fungeert nu als Bistro en wordt uitgebaat door Koen Brackenier van de gekende tandem Oscar en Koen Brackenier. Hier werd er reeds gevierd op vrijdagavond voor Solange haar verjaardag, werd er gevierd voor de vroege aankomst van de Barcelonavlieger op zaterdag  en wederom op maandagavond bij de huldiging van de Gouden Vleugel waar zowel de bestuursleden van de Brugse Barcelonaclub, onder voorzitterschap van de Dhr. Antoine Vanhove en zijn PR-dame of tewel sympathieke echtgenote , inclusief de grote vriendenkring van Solange en de pers vergast werden op een prachtige receptie afgewerkt tot  in het detail en niet kijkend op een glaasje meer of minder. Een prachtige speech "recht uit het hart" van onze Nationale voorzitter Sportcomité Dhr. Johnny Goegebeur trok veel aandacht en werd dan ook met applaus onthaald.

 

Overige reportages

» lees alle reportages
 
» Wichelroedelopen met Filip Vandendriessche dinsdag 10 september 2013
» Kampioenendag - Hoop in de toekomst - Grazen zaterdag 10 november 2012
» Bamps Edgard en Magda, Wijer - 1ste prov. Barcelona 2012 donderdag 9 augustus 2012
» Union Fondclub Gistel viert feest met twee nationale en een provinciale winnaar in de hoofdrol zaterdag 14 januari 2012
» Daan Rego, Wijer, een kerel met passie voor de duivensport! donderdag 14 juli 2011

 

Reclame

Sponsors

Trudo FondClub
St-Truiden

klik voor meer info