naar de startpagina
start vluchtkalender uitslagen contact

Reportages Topi.be

Union Fondclub Gistel viert feest met twee nationale en een provinciale winnaar in de hoofdrol

zaterdag 14 januari 2012
 

DUIVENMAATSCHAPPIJ UNION FONDCLUB GISTEL
Tel. 00(31)59279628
beuselinck-neyens@skynet.beUNION FONDCLUB GISTEL viert feest met twee nationale en  een provinciale winnaar in de hoofdrol

Zaterdag 14 januari 2012 liep het "Koekoeksnest", het lokaal van de Gistelse duivenmaatschappij gezellig vol voor het jaarlijkse souper. Voorzitter Luc Willem verwelkomde een honderdtal duivenliefhebbers met hun familie en vrienden en zette daarna de kampioenen 2011 letterlijk in de bloemen: in het klassement voor oude duiven fond en jaarlingen was dat de combinatie vader en zoon Filip en Nicolas Norman uit Knokke. In de grote fond oude triomfeerde Marc Pollin uit Snellegem. In de loodzware competitie grote fond voor jaarduiven liet het echtpaar Luc Gevaert en Tania Eggermont uit Brugge alle grote tenoren achter zich. 

Tevens werd een bijzondere en warme hulde gebracht aan de liefhebbers die met hun duif in Gistel hadden ingekorfd de nationale overwinning op een duivenklassieker in de wacht sleepten. Op de vlucht uit Pau  was dat Peter Symaeys uit Brugge, op de vlucht uit Limoges ging de nationale eer naar Ronny en Stijn Decoster, vader en zoon  uit Roksem. Ook de nationale kampioenentandem jonge duiven Lannoo-Ballegeer uit Moerkerke werd in de hulde betrokken.  

Eddy Dheedene uit Zedelgem sleepte als winnaar van de klassieker uit Barcelona in Gistel de trofee van voorzitter Luc Willem in de wacht.  Ook provinciaal gaf hij alle concurrenten het nakijken met de 1ste provinciaal! Op de tweede plaats finishte in de fondclub Gistel Walter Serlet, derde werd Noël Peiren. 

Ieder jaar heeft een West-Vlaams inkorvingsbureel de eer de provinciale kampioenen van organisator Cureghem Centre te huldigen. Dit jaar was Gistel aan de beurt. Laureaten waren  George Bolle uit Kortemark (jaarlingen), Luc & Hilde Sioen uit Moorslede (oude) en Lannoo-Ballegeer uit Moerkerke (jonge duiven). Lionel Debusschere uit Hulste tenslotte werd toegejuicht als algemeen kampioen. 

Tijdens het dessertbuffet werden nog een zestigtal ereprijzen uitgereikt. Grote slokoppen waren de bovenvermelde kampioenen Norman en Pollin, verder ook Frans Vanwildemeersch-Vyncke uit Westkapelle, de combinatie Gerard en Jozef Van Pamel uit Zeebrugge, Freddy Dewilde uit Brugge en Lucien Pauwels uit Loppem. Een bijzondere gelukwens was er voor de eerste serie 1 en 2 op Pau (eveneens nationaal) van Geert Albrecht uit Gistel.
Van deze kampioenen zullen schenkingen worden aangeboden voor de bonverkoping op de "Dag van Union Fondclub Gistel" op zaterdag 25 februari 2012 in het lokaal.  Voorbieding op deze bons kan op de website www.pitts.be vanaf maandagavond 13 februari.
Daarna werd nog duchtig de kweek besproken en bij lokaalhouders Jan en Ingrid een glaasje gedronken. Wel niet meer tot in de hele late uurtjes, het duivenmelkersbestand is immers niet van de jongste. Maar er zijn altijd uitzonderingen...

 

Overige reportages

» lees alle reportages
 
» Wichelroedelopen met Filip Vandendriessche dinsdag 10 september 2013
» Kampioenendag - Hoop in de toekomst - Grazen zaterdag 10 november 2012
» Bamps Edgard en Magda, Wijer - 1ste prov. Barcelona 2012 donderdag 9 augustus 2012
» Daan Rego, Wijer, een kerel met passie voor de duivensport! donderdag 14 juli 2011
» Straatfeesten Summer End (St-Kruis Brugge) zondag 19 september 2010

 

Reclame

Sponsors

Trudo FondClub
St-Truiden

klik voor meer info