naar de startpagina
start vluchtkalender uitslagen contact

Forum - Wat wilt u veranderen in het duivenspel?

Auteur:
Topi
Datum:
30-04-2008
6 reacties

Hoewel er vanuit de besturen heel wat moeite gedaan wordt om het spel zo attractief en afwisselend mogelijk te maken, zijn we ervan overtuigd dat u suggesties heeft om het duivenspel te veranderen of nóg te verbeteren.
Geef uw reacties en ideeën. Zijn er qua lossing andere voorstellen? Heeft u ideeën om de samenspelen anders te organiseren? enz...

» reageren op dit topic


Reacties op dit topic

Reactie

Auteur

 Datum

» sectorcompensatie bij snelheidsberekening

Mouton Yvan
Oostrozebeke

14-10-2011

De essentie van de duivensport is dat iedereen hoopt te kunnen deelnemen aan wedstrijden en afstanden naar keuze in omtrekken die een eerlijke verdeling van de prijzen garanderen. Velen zullen wel beamen dat dit op vandaag de dag geenszins het geval is, ook niet voor de talloze kampioenschappen en asduiven.
Het interprovinciaal gebakkelei voor het grote gelijk en de juiste omtrekken moeten we misschien even achter ons laten.
Omdat de wind-en weersomstandigheden op elke vluchtdag altijd anders zijn, kan ook een indeling in vlieglijnen of speelstralen geen oplossing bieden voor een eerlijker verdeling van de prijzen. Bijgevolg kunnen lokale, (inter) provinciale, zonale omtrekken misschien afgeschaft worden en vervangen door een nieuwe benadering.

Deze benadering pleit voor het invoeren van sectorcompensatie waarbij als uitgangspunt wel de huidige snelheidsberekening (aantal meters per minuut) behouden blijft. Verdeel België in vierkante blokken met zijden van 5km in de richting van noord naar zuid. Leg hun omtrekcoördinaten vast en geef een identificeringscode aan elk sectorieel vierkant. Op basis van de hokcoördinaten kan dan voor elke vlucht bepaald worden welke spelers en hoeveel deelnemende duiven zich binnen elke kleine sector bevinden.

Voor elke sector met 5km vierkantzijde(evt vanaf een minimum aantal deelnemende duiven) berekenen we de gemiddelde snelheid van alle duiven per 10-tal uit de sector. Deze gemiddelde snelheid van elke sector wordt geplaatst tegenover de gemiddelde snelheid van de sector met de hoogste gemiddelde snelheid. Elke deelnemende duif binnen de diverse sectoren krijgt dan het verschil toegevoegd tussen de gemiddelde snelheid (per 10-tal duiven) van de beste sector en de gemiddelde snelheid (per 10-tal) van de eigen sector.

Deze nieuwe samengestelde snelheid moet dan classementen over grotere geografische gebieden toelaten die eerlijker zijn dan voorheen omdat het wisselend wind voor-of nadeel compenserend in alle richtingen werkt. Ter evaluatie kan deze insteek misschien eens getoetst worden op enkele bestaande provinciale, zonale of nationale uitslagen.

» samenspelen

Kevin Roosen
Schakkebroek

24-06-2009

Ik vind het toch spijtig. We willen grotere samenspelen creëren, maar we sluiten er sommigen uit. De ene kant van schakkebroek zou wel mogen meespelen in het trudo-verbond, maar die iets verder liggen in schakkebroek niet. Stevoort, dat dan nog een stuk verder ligt dan het achterste deel van Schakkebroek, mag dan wel weer spelen in het Trudo-verbond. Begrijpen wie begrijpen kan.

» sector De Hoop Rummen

christiaens roger
herk de stad

28-05-2009

waarom zo lossingen toelaten voor de sector rummen bij het Antwerpse .Eerdaags hebt u geen liefhebbers meer

» Duitsland

G. Vantilt
Wellen

07-05-2008

Eén eerlijker spelvorm zou kunnen gecreërt worden door te lossen vanuit Duitsland.
Belgie is smaller vanuit Duitsland dan vanuit Frankrijk.
En kan men wel grotere spel omtrekken maken.
En kan men ook de duivensport eerlijker beleven.
Want nu lijkt het de laatste 100 jaar nergens op.

» Lossingsplaatsen.

Gilbert
Wellen

07-05-2008

Uiteraard,
oa. De laatsten weken zijn duiven gelost van Bergen en Doornik in Nanteuil en Melun bijna gelijk gelost met de limburgse.
.
Waar zeide dan mee bezig ?
Waarom worden die lossingsplaatsen niet 100 km naar het Oosten gehaald ?
De tijd van.. dat de trein alleen vertrekt naar Parijs is lang gepasseerd.
Zou ook nog eens beter zijn als voorbereiding van de nationale vluchten.
Als je de lijn nu door trekt is het rechtstreeks de Noordzee in..
Zodat je één pak kruislossingen creërt met de andere provincies, en totaal nutteloos slecht voorbereidt bent
voor de nationale grote fondvluchten.

» Om na te denken en om te reageren

America Romain
Brustem

01-05-2008

Bij verschillende liefhebbers komt steeds de bemerking dat het hedendaagse spel niet veel meer voorstelt. Vele kleine maatschappijen met hun eigen lokaalspel.
Moeten wij niet streven naar meer samenspelen?
In België zijn zeer veel lossingsplaatsen. Maar ook gaat men op bepaalde plaatsen duiven lossen die daar niet horen te zijn, bv rond Momignies worden duiven gelost van Limburg, Brabant en Antwerpen.
Moeten wij niet streven naar 1 lossingsplaats per zone?

» reageren op dit topic

Reclame

Sponsors

Trudo FondClub
St-Truiden

klik voor meer info