naar de startpagina
start vluchtkalender uitslagen contact

Forum - Jonge duifjes lopen slecht

Auteur:
Brenneke
Overmere
Datum:
05-01-2016
1 reacties

Beste,

Ik ken zelf niet zoveel over duifjes maar ik heb wel een vraag.

Mijn peter is iemand die al vele jaren duifjes kweekt als hobby.
Nu dat mijn Peter in een revalidatecentrum ligt moet vader voorlopig voor de duifjes zorgen.

Nu onlangs waren er 2 jongen van ongeveer 3 weken ( nu bijna 4 weken denk ik) die op een avond op hun rug lagen en niet meer bewogen. Mijn vader dacht dat ze dood lagen maar toen hij ze opnam bewogen ze nog. We hebb ze binnen genomen bij mijn meter in de warmte en bleek dat ze gewoon onderkoeld waren want uiteindelijk kwamen ze er na enkele tijd er goed door. Ze begonnen te eten en te drinken, het ene duifje was ook wel gewond aan de vleugel. Nu weten we ook dat het de jongen zijn van de moeder die onlangs is gestorven.

omdat de duifjes nog niet konden vliegen en waarschijnlijk wat zwak waren heb ik besloten om de duifjes bij ons thuis voor een tijdje in een grote kartonnen doos te houden. Ik weet niet of ik hier goed aan doe, alle raad is welkom.

Maar mijn vraag is eigenlijk:
het viel me onmiddellijk op dat de duifjes niet goed kunnen lopen. Eerst dacht ik bij de ene duif dat het aan de teentjes lag omdat die raar lagen en de pootjes schoven altijd maar uit. Maar de andere duif kon ook niet goed lopen.
Ik ben ze nu goed gaan bekijken en nu zie ik dat de duifjes niet rechtop lopen (met teentjes op de grond en middenvoetsbeen rechtop, maar ze lopen eigenlijk op het volledig middenvoetsbeen (dit middenvoetsbeentje steunt volledig op de grond ipv de teentjes)

Is dit normaal? Is dit misschien omdat het nog jonge duifjes zijn? En zo niet, wat zou het probleem kunnen zijn en wat zou ik er eventueel kunnen aan doen? Ik maak me wel wat zorgen want het wel de bedoeling dat ze, van zodra ze kunnen vliegen, weer in de volière worden gezet.

Kunnen en jullie mij helpen aub?

alvast bedankt!

» reageren op dit topic


Reacties op dit topic

Reactie

Auteur

 Datum

» duifjes

waterschoot
lokeren

09-01-2016

hallo, t beste zou zijn dat ge met deze duifjes naar de dierenarts gaat ,veel wijst op paratyfus of paramyxo virus, hopelijk is het niet zo erg maar als de moeder ook al gestorven is ?? ik zou naar de dierenarts gaan als ge van deze duifjes houd, groetjes gil.

» reageren op dit topic

Reclame

Sponsors

Trudo FondClub
St-Truiden

klik voor meer info