naar de startpagina
start vluchtkalender uitslagen contact

Blog Michel Vanlint - Blue Heaven Loft - The Lost Son

Michel Vanlint

Je krijgt wat je verdient...

zaterdag 28 juli 2012
 

We zijn eind Juli…Limoges  Nationaal Jaarlingen is gevlogen en Bourges Nationaal krijgt zijn beloop omstreeks de tijd dat je deze bijdrage leest.
De jaarlingen van BLUE HEAVEN LOFT hebben hun ultieme test met vrucht afgelegd. Wie 18 jaarlingen kan klasseren van de 28 ingezette, op Limoges Nationaal, voor ons dan toch over een afstand van ruim 658 kilometers, mag niet klagen en dat doen we ook niet. We hadden zelfs de eerste aangemelde duif in het Samenspel OBRAFO TIENEN, dat met zijn meer dan 730 aantal spelende leden toch één van de sterkste van de provincie Brabant mag genoemd worden. Onze oude- en jaarduiven hebben intussen een vluchtje uit Nanteuil gevlogen, als training en voorbereiding op de komende Nationale vlucht uit Bourges. Zonder enige motivatie of stimulans hebben we ze hok per hok in de mand gestopt. Resultaat : 20 duiven op 10 minuten tijd aan een snelheid van iets meer dan 1200 meter per minuut over een afstand van 252 kilometers. Wind op kop dus. Wat deugd doet is dat ze allen, zonder onderscheid, uit de goede richting kwamen. Op Bourges moeten ze nu gaan tonen wat ze kunnen.  We hebben alleszins vertrouwen.
En onze jonge duiven 2012 hebben nu ook een zeer lastige Toury (373 km.) , met twee nachten korf, achter de rug. Kopwind en wisselvallige zware bewolking zorgden voor de moeilijkheidsgraad. En ook zij zullen klaar zijn voor hun eerste zware opdracht, e.K. zaterdag, de 28 juli, dan wordt BOURGES Nationaal gevlogen, een vlucht die we reeds tweemaal op onze naam konden schrijven.
Wie  zijn jonge duiven  nog niet volledig op de rails heeft, kan misschien eens zijn toevlucht nemen tot het geven van Geconcentreerd, rood Bietensap. Wij ook hadden hier al dikwijls horen over spreken, maar telkens gingen we er onverschillig aan voorbij. Tot onlangs  toen we een tekst onder ogen kregen die meteen onze zienswijze hierover veranderde. We vinden het te belangrijk om jullie nu alleen maar een samenvatting van deze bijdrage te bezorgen.


klik om te openen (PDF)

Daarom brengen we het U integraal, lees het maar eens aandachtig…
Toen we zelf voorafgaande tekst gelezen hadden zijn we op zoek gegaan naar dat Geconcentreerd Rood Bietensap. We spraken er met onze Dierenarts Raf herbots over en die had toch wel het product intussen al opgenomen bij zijn arsenaal van voedingssupplementen.

 

“Geconcentreerd Rood Bietensap”
“Voor meer zuurstof in het bloed.”

Onze bevindingen nu :  We hebben dit bietensap een vijftal dagen na elkaar gegeven aan al onze jonge duiven.  Precies een gedaante verandering die zich voor deed. De spieren rond het borstbeen werden rozer en rozer. De levenslust steeg ook zienderogen en de kleur van het gevederte werd intenser. Bovendien kregen we veel meer donsrui dan voordien en dat komt waarschijnlijk wel omdat dit geconcentreerd bietensap  zorgt voor een aanzienlijke verhoging van zuurstof in  het bloed.(nagenoeg 16%).  En wat we graag zien is dat onze jonge duiven hun neus niet ophalen  hiervoor maar er gretig van drinken naar behoefte. Een aanrader dus. Probeer het zelf  ook maar eens.
Over vitaminen en nog veel meer ga ik het volgende keer hebben. Geregeld heb ik  hierover een discutie  met mijn dochter Linda, eerste jaarstudent  Farmaceutische Wetenschappen aan de KUL in  Leuven. Maar  Wetenschap, Praktijk en Ervaring staan soms regelrecht  en vechtens klaar tegenover elkaar . De gulden middenweg dan te vinden is de boodschap…
Tot binnenkort dan weer.

Uw dienaar

THE LOST SON

 

Overige artikels

» lees alle artikels
 
» Welcome to Blue Heaven Loft 2nd generation: Linda VANLINT zondag 25 oktober 2015
» Beter laat dan nooit... zaterdag 8 maart 2014
» Aan alles komt een einde... vroeg of laat... donderdag 6 februari 2014
» Wie niet horen wil, moet voelen... donderdag 23 januari 2014
» De richting van de wind kan je niet bepalen, maar de stand van de zeilen wel... donderdag 9 januari 2014

 

Reclame

Sponsors

Trudo FondClub
St-Truiden

klik voor meer info