naar de startpagina
start vluchtkalender uitslagen contact

Kroniek - Astere Vergotte

Mijn hok, duiven en alles er om heen. (136)

vrijdag 17 mei 2013
 

We kregen vorig weekend een wisselvallig weer, onze duiven werden in Blois 420km om 10u30 met een krachtige ZW-wind gelost, de snelheden op de kortere vluchten haalden al vlug snelheden boven de 1700 m/m.  Met dergelijke windrichting en snelheden maken we geen schijn van kans om ons in de westelijke kant van de provincie te klasseren en de uitslag bracht nadien het bewijs, de 1e prijs int. prov. werd gewonnen in de provincie Antwerpen, met daar bovenop,  het ogenblik dat de duiven hier dienden thuis te komen regende het hevig in onze contreien sinds meer dan een uur,  terwijl er aan de andere kant van de provincie amper wat motregen te bespeuren viel. Het neemt niet weg dat de winnaars een mooie prestatie neerzetten. Eén ding moet mij toch van het hart, het West-Vlaams Verbond, verbant alle Oost-Vlaamse gemeenten, Oost-Vlaanderen laat de poort open voor alle aanpalende provincies, dit allemaal onder de vleugels van de ene nationale KBDB, ok de provinciale besturen beslissen hierover, maar nogmaals is dit met 2 maten en 2 gewichten werken. Wanneer komt in de duivensport eens een algemeen sluitend reglement voor alle verenigingen, het is toch godgeklaagd dat duiven aan geografische grenzen wordt aan banden gelegd.  Ik kan er wel inkomen dat men centraal per gewest lost, m.a.w. dat W.Vl. midden west lost in Frankrijk om hun gewest leden te beschermen, maar omtrekken begrenzen vind ik absurd, ik heb dit samen met nog een paar collega's aan den lijve ondervonden, we speelden in een fondclub in W.Vl. onze duiven vlogen sterk, hun leden gingen naar een club in de omgeving, dan maar ons uitsluiten om hun leden te beschermen, zouden ze niet beter toegeven dat hun duiven een categorie te licht waren tegen de onze, want de achter aangrenzende gemeenten van ons mochten wel blijven meespelen, men had dan nadien nog het lef te spreken van de sterkste fondclub uit de provincie, dit nadat men de betere liefhebbers had uitgesloten door hun omtrek te wijzigen. Maar... zo kennen we de duivensport.  Iedereen probeert goeie duiven te hebben, maar eens te goed ontstaat er jaloersheid en wil men dit aan banden leggen.

Op eigen hok:

Werd dit weekend ingekorfd voor de int. prov. Vierzon, het was druk in de club, maar toch minder dan vorige week, toen 406 oude en 165 jaarse werden ingemand, al bij al een mooi getal voor een ongunstig gelegen clublokaal op de westelijke kant van de provincie. Alle duiven dienden aangemeld te worden, het is altijd aangenaam als je uw eerste duif aanmelt en aan de andere kant van de lijn men u zegt dat het de eerste melding is, hier zorgde Vanity 265-12, een dochter uit "Rosteslag 578-09 x super duivin Lejaj 807-07" haar 3e prestatie per 20-tal, ze vloog lokaal 5' los op de volgende duif van vriend De Baets Marc uit Ursel, die een superprestatie lukte, al is lukken verkeerd uitgedrukt, zijn duiven vliegen al gans het seizoen sterk. Bij de oude duiven klasseerde "Adriana 125-10" zich als 2e, dochter uit " Pluimpoot 740-04 x Arkelle 999-09"

Mijn resultaat: Club: Aalter-brug  snelheid: 1650 m/m  duur: 40 min/3-tal

406 oude: 2-12-48-79-81-102-203   7/10

165 jaarse: 1-5-25-32-37-42-53-63-79  9/13

Int. provinciaal:   2920 oude  41e....    2077 jaarse  9e ....

De jonge duiven zijn verlost van hun adeno probleem, normaal duurt dit een week, met of zonder medicatie, maar zonder is de kans op sterfte veel groter dan met. Nog een weekje laten herstellen en dan terug de baan op, maar nu gaan we er ook de 2e ronde  bijnemen.

Tot volgende maal,

Astere

pigeons.vergotte@gmail.com

http://www.everyoneweb.com/vergotte

http://www.everyoneweb.com/vergotte

email: pigeons.vergotte@gmail.com

 

Overige artikels

» lees alle artikels
 
» Mijn hok, duiven en alles er om heen. (einde) vrijdag 15 januari 2016
» Mijn hok, duiven en alles er om heen. (275) vrijdag 1 januari 2016
» Mijn hok, duiven en alles er om heen. (274) maandag 28 december 2015
» Mijn hok, duiven en alles er om heen. (273) vrijdag 18 december 2015
» Mijn hok, duiven en alles er om heen. (272) vrijdag 11 december 2015

 

Reclame

Sponsors

Trudo FondClub
St-Truiden

klik voor meer info