naar de startpagina
start vluchtkalender uitslagen contact

Kroniek - Astere Vergotte

Mijn hok, duiven en alles er om heen. (127)

vrijdag 15 maart 2013
 

Toen we school liepen werd ons geleerd dat er 4 seizoenen waren in een jaar, winter, lente, zomer en herfst. Ze nemen elk 3 maanden voor hun rekening, de winter van 21 december tot 21 maart of was dit vroeger, als ik nu naar buiten kijk betwijfel ik toch een en ander.

Dit weekend gingen de vitessers van start gaan, met de nadruk op GINGEN want niks hiervan met dergelijke winterse toestanden is duivenspel onverantwoord! Vandaar dat het besluit van onze nationale top om alles af te lassen meer dan verantwoord is. Hopelijk kunnen we toch kortelings onze duiven opleren, maar dan zal het vlug moeten veranderen, we konden ze deze week zelfs niet uitlaten en deed je dat wel was je nooit zeker dat er geen sneeuwbui om het hoekje lag te schuilen. Hier kwamen ze niet buiten behalve de 2e ronde die nog niet vliegt of enkel eens rond het hok. Deze week kregen we ook een voorstelling over de indeling van de nationale zones betreffende de zware halve-fond vluchten, dat er kritiek ging komen was te voorzien, maar om het even wat men wijzigt er zullen altijd liefhebbers zijn die zich benadeeld voelen, het is een kwestie van aanvaarden, ik vermoed dat onze gemeente ook in 2 zones zal verdeeld worden, inkorven zal ook in een andere zone gebeuren, ik denk dat dit geen problemen zal meebrengen toch zeker niet voor onze duiven want voor hen blijft Chateauroux een Chateauroux om naar huis te komen en we weten het reeds gans ons leven wie nationaal in de lijn en de windrichting mee heeft kan nationaal scoren, ik denk met nu de verdeling in 6 zone's dat dit nog meer duidelijk zal worden, ik zie de mogelijkheid dat de prijzenduur onderling in de zone's zal verschillen tot soms een half uur. "Wait and see" zouden ze in Engeland zeggen.

Op eigen hok:

De vliegduivinnen werden herkoppeld, ze mogen leggen om dan onmiddellijk op weduwschap te gaan, normaal worden ze tijdens deze koppelingsdagen opgeleerd tot 20 km, wat dit jaar zeker niet mogelijk was.  Het was ook alles behalve gezellig op de hokken de fijne sneeuw gepaard gaande met de harde wind had heel wat sneeuw op de hokken gejaagd, toen  de volgende dagen de temperatuur binnen iets boven 0° ging, was het een zondvloed van de smeltende sneeuw, alles nat. Gelukkig zitten de duiven hier op roosters en moesten ze niet in het water lopen, om alles vlug terug droog te krijgen heb ik de bodemverwarming  ingeschakeld, ik vind deze verwarming normaal zinloos, maar op zo'n moment ben je gelukkig dat je ze hebt, ik moet bekennen dat ik mij niet kan herinneren dat ik deze de laatste 5 jaar nog eens gebruikt heb. Zo zie je wat je hebt kan altijd eens van pas komen. De jonge duiven komen in de volière, uitlaten kan niet gezien de weersomstandigheden, ze kregen ook het 2e paramyxo-herpes prik, zo zijn we er ook vanaf, anders verloopt alles naar wens, hopelijk blijft het zo.

Tot volgende maal, bij beter weer.

Astere

pigeons.vergotte@gmail.com

http://www.everyoneweb.com/vergotte

http://www.everyoneweb.com/vergotte

email: pigeons.vergotte@gmail.com

 

Overige artikels

» lees alle artikels
 
» Mijn hok, duiven en alles er om heen. (einde) vrijdag 15 januari 2016
» Mijn hok, duiven en alles er om heen. (275) vrijdag 1 januari 2016
» Mijn hok, duiven en alles er om heen. (274) maandag 28 december 2015
» Mijn hok, duiven en alles er om heen. (273) vrijdag 18 december 2015
» Mijn hok, duiven en alles er om heen. (272) vrijdag 11 december 2015

 

Reclame

Sponsors

Trudo FondClub
St-Truiden

klik voor meer info