naar de startpagina
start vluchtkalender uitslagen contact

Kroniek - Astere Vergotte

Mijn hok, duiven en alles er om heen. (115)

vrijdag 28 december 2012
 

Een week met bijna niks anders dan zaterdagen en zondagen, persoonlijk vind ik dit vervelend, niks gaat boven het normale leven, maar ja, anderen vinden dit dan zoveel aangenamer.  Kersttijd een tijd van vrede, maar tevens van veel verplichtingen, kerstavond bij familie, kerstdag bij vrienden, 2e kerst bij de kinderen en ga zo maar door, maar ondertussen moet ook zorg gedragen worden voor de nieuwe generatie kampioenen die in de nestschotels liggen, ik kan soms niet volgen, op de Kerstgala duivententoonstelling waren zeer veel bezoekers, ik wist niet dat de regio nog zoveel sportbeoefenaars telde, al bij al een deugddoende namiddag tussen gelijkgezinden, maar hebben al deze collega's dan geen werk aan hun duiven?  En ik... vertrok onmiddellijk huiswaarts na de show, richting duivenhok, ben ik misschien te maniakaal, ik denk het.

Deze week kwam ook heel wat reactie binnen gekomen op mijn vorige kroniek, ik denk dat velen de tekst verkeert geïnterpreteerd hebben, daar waar ik schrijf "jongen die je op 7 dagen ringt en de ring er terug kunt aftrekken zijn te KLEIN en worden hier uit geselecteerd, met te KLEIN bedoelde ik dat deze jongen een achterstand hebben op normale gezonde jongen van die leeftijd, maar zeker niet het gestalte, ik weet maar al te goed dat men goede duiven aan treft tussen kleine, normale en grote duiven. Hopelijk is dit bij deze recht gezet.  Toch wil ik jullie één reactie niet onthouden, met toestemming van de schrijver, neem ik haar over, ik respecteer deze sportvriend zijn mening, maar wil daarom niet zeggen dat ik ze zal navolgen.

Beste Astere,

Telkenmale kijk ik uit naar je wekelijks artikel op MSN. Volgens mij ben je een van de beste duivenmelkers van Belgie. Een oog hebben voor duiven, hun gezondheid en hun capaciteiten is voor  weinig weggelegd. En jij hebt dit. Ik ben duivenmelker in Torhout en speel de halve fond. Door mijn drukke beroepsbezigheden ben ik genoodzaakt weinig duiven te houden. Je strenge selectie op de hokken maakt je inderdaad tot groot kampioen. Zieke duiven , slechte pluimage, schuwheid horen inderdaad niet thuis op een duivenhok. Een ding moet me van het hart, je selecteert ook heel dikwijls laatkomers, te laat uit het ei, te traag groeien, oneffen eikes,.... Kijk om je heen , de heersers van onze wereld zijn in dit bedje ziek. Kijk naar Sarkozy,Poetin en Berlusconi, allen bijna dwergen van gestalte, kijk naar Obama. Elke CEO van de grootste bedrijven ter wereld zijn joden. Hoe komt dit, dit zijn stuk voor stuk mensen die hebben moeten vechten, die leed en ontbering hebben meegemaakt., remember de diaspora. Op mijn duivenhok zitten de besten in de laagste bakken, ofwel heb ik ze uit het ei gehaald of waren het achterkomers bij de jongen. Maar zij hebben zich een weg gevochten. Moraal van het verhaal, me dunkt is selectie noodzakelijk wat gezondheid betreft. Ik ben er echter zeker van dat heel wat potentiële toppers bij jou gesneuveld zijn vooraleer ze een kans kregen, niemand zal het ooit weten, patriek

Datum bericht

2012-12-23 00:14:01

 

Tot volgende maal,  allen een aangename jaarwisseling en het beste voor jullie en uw familie in 2013.

Astere

pigeons.vergotte@gmail.com

http://www.everyoneweb.com/vergotte

http://www.everyoneweb.com/vergotte

email: pigeons.vergotte@gmail.com

 

Overige artikels

» lees alle artikels
 
» Mijn hok, duiven en alles er om heen. (einde) vrijdag 15 januari 2016
» Mijn hok, duiven en alles er om heen. (275) vrijdag 1 januari 2016
» Mijn hok, duiven en alles er om heen. (274) maandag 28 december 2015
» Mijn hok, duiven en alles er om heen. (273) vrijdag 18 december 2015
» Mijn hok, duiven en alles er om heen. (272) vrijdag 11 december 2015

 

Reclame

Sponsors

Trudo FondClub
St-Truiden

klik voor meer info