naar de startpagina
start vluchtkalender uitslagen contact

Kroniek - Astere Vergotte

Mijn hok, duiven en alles er om heen. (106)

vrijdag 26 oktober 2012
 

De laatste vluchten amper gedaan en de kampioenen vieringen volgen elkaar op, wie graag op de been is hoeft nu geen enkel weekend nog thuis te zitten, kampioenendagen, bonverkopen, tentoonstellingen, feestmaaltijden enz...  alles wat ook maar wat zaad in het bakje kan brengen wordt aangegaan. Ik vind dit alles een noodzakelijk kwaad, een eerste prijs = een trofee al waren er soms maar amper 100 deelnemende duiven, kampioenschappen zodanig georganiseerd dat alle leden zich kunnen rangschikken, in de picture de 3 eerste, goud, zilver en brons, maar dan in categorisch, oude, jaarse, jonge, snelheid, halve-fond, zware halve fond, fond, zware  fond, zo heeft een duivenvereniging al vlug 15 kampioenen, dan nog een algemene kampioen per discipline nog eens + 3, en een koning +1, maar hier stopt het niet mee, dan gaan ze nog per categorie  een asduif klasseren, telkens een trofee, wie constant in zijn zelfde vereniging speelt en op het einde van het seizoen zonder beker huiswaarts komt heeft naar mij mening slecht gepresteerd!

Maar welke waarde hebben al deze titels en stukken, in duivenland bijna niks denk ik, er is een over aanbod van titels die in feite geen waarde uitstralen, enkel een oud gebruik van winter activiteit, meestal wordt men dan nog verplicht aanwezig te zijn op de uitreiking, ik durf dit soms een vergiftigt geschenk te noemen, je speelt één maal in een vereniging, wint toevallig de 1e, je wordt (verplicht) uit beleefdheid genoodzaakt uw gewonnen stuk te komen afhalen alleen al om de schenkers niet te ontgoochelen, onder tussen schuif je aan voor de maaltijd en volgt nog een (gezellige?) avond. Maar... wat volgt is bijna zeker... schenk je een bon voor onze club.  Ik weet en begrijp we leven maar één keer, we moeten de gierigaard niet uithangen, maar soms is het toch wel van het goeie teveel. Maar ik weet ook indien ik nergens iets zou behaald of gewonnen hebben dat ik mij diep ongelukkig zou voelen, indien men u niet lastig valt voor een bon, stelt dit ook vragen om over na te denken, maar te... is te...  Het is ook zo dat ik veel aanvragers moet ontgoochelen, als je van iedere schenking een erezaak wil maken, kun je niet iedereen positief beantwoorden, zeker door het beperkt aantal duiven waarover ik beschik.

Op eigen hok,

Worden de kweekduiven even ter hand genomen en wordt reeds uitgekeken naar een geschikte partner voor de vroege kweek, een aantal koppels had ik in juni reeds een proef koppel laten groot brengen, dan kan ik mij reeds een beeld vormen wat ik bij de vroege kweek kan bekomen, steeds zijn er ontgoochelende resultaten, beter dan,  dan bij de vroege kweek. Medisch zijn ze ver klaar, krijgen nu een geel kuur, nadien volgt een controle van huis, keuken en tuin problemen en zou alles in rechte lijn naar de koppeling moeten lopen.

Tot volgende maal,

Astere

pigeons.vergotte@gmail.com

http://www.everyoneweb.com/vergotte

http://www.everyoneweb.com/vergotte

email: pigeons.vergotte@gmail.com

 

Overige artikels

» lees alle artikels
 
» Mijn hok, duiven en alles er om heen. (einde) vrijdag 15 januari 2016
» Mijn hok, duiven en alles er om heen. (275) vrijdag 1 januari 2016
» Mijn hok, duiven en alles er om heen. (274) maandag 28 december 2015
» Mijn hok, duiven en alles er om heen. (273) vrijdag 18 december 2015
» Mijn hok, duiven en alles er om heen. (272) vrijdag 11 december 2015

 

Reclame

Sponsors

Trudo FondClub
St-Truiden

klik voor meer info