naar de startpagina
start vluchtkalender uitslagen contact

Kroniek - Astere Vergotte

Mijn hok, duiven en alles er om heen. (96)

vrijdag 10 augustus 2012
 

Terug een weekend met topsnelheden, 1700m/m het blijft maar poepjeswind, het wordt moeilijk om selecteren in dergelijke omstandigheden, niet dat de kopvliegers nu slechte duiven zijn, maar waar de sterke zitten dat weten we nog niet tot op heden. Dit weekend wordt oosten wind voorspel, ik denk dat we andere duiven zullen voor krijgen, maar de goeie blijven de goeie dus zorg dragen als je over dergelijke duif beschikt. De oude & jaarse vliegduivinnen werden na Bourges gekoppeld, de meeste hebben gelegd en zijn op eieren van 1 à 2 dagen naar Argenton, het is de eerste maal dat ik dit probeer, afwachten wat het zal worden, vleugelstand en conditie was er nog voldoende, ik hou jullie op de hoogte van het resultaat. De duivers van deze  werden van het hok verwijderd en in een reismand geplaatst, eens hun partner thuis gaan ze terug op hun hok, indien je ze op hun hok zou laten zullen er wel al een deel hun eieren laten liggen hebben, zeker daar ze nog maar enkele dagen broeden, de eieren zelf gaan in de broeikast, zo kan er niks misgaan met de bevruchting. 

22 jonge duivers ondernemen ook de trip naar Argenton, (520km) Bourges bracht een serieuze natuurlijke selectie, 9 ontbraken er van de 35, ondertussen zijn er vorige maandag en donderdag nog twee thuis gekomen, hun conditie is goed, maar hoe kan het anders, eten en drinken is in overvloed te vinden momenteel. Toch worden ze van het hok verwijderd, kwestie geen besmetting te verspreiden onder de anderen, trouwens hun vliegcarrière is toch voorbij. De jonge vliegduivinnen vliegen Orleans int. prov. (370km), zij worden ingekorfd zonder hun partner nog te zien, maar ze waren wel een uur samen op donderdag toen de duivers werden ingekorfd. Ik heb graag dat deze duivinnen provinciale ervaring opdoen naar volgend jaar toe, nu 370km volgende week 440km, het seizoen 2012 voor hun zit er dan op.

Ik vermeld graag een uitzonderlijke prestatie van een club lid, August Mouton uit Ursel, met de kleine korf aan een uitzonderlijk fondseizoen bezig, maar vorig weekend zette hij wel de kroon op het werk, met 2 duiven mee, lukt zijn super duif de 2e pr int. nationaal op Perpignan, mooi als kleine hokken de grote het nakijken geven. Proficiat, August.

Op eigen hok, vorig weekend,

De vliegduivinnen en jonge duivers werden een 50 km weggebracht.

De jonge duivinnen vlogen Angerville (325km) snelh: 1700m/m vluchtduur: 13 minuten

382 jongen: 9-10-28-29-29-31-33-57----  14/22

Tot volgende maal, succes

Astere

pigeons.vergotte@gmail.com

http://www.everyoneweb.com/vergotte

http://www.everyoneweb.com/vergotte

email: pigeons.vergotte@gmail.com

 

Overige artikels

» lees alle artikels
 
» Mijn hok, duiven en alles er om heen. (einde) vrijdag 15 januari 2016
» Mijn hok, duiven en alles er om heen. (275) vrijdag 1 januari 2016
» Mijn hok, duiven en alles er om heen. (274) maandag 28 december 2015
» Mijn hok, duiven en alles er om heen. (273) vrijdag 18 december 2015
» Mijn hok, duiven en alles er om heen. (272) vrijdag 11 december 2015

 

Reclame

Sponsors

Trudo FondClub
St-Truiden

klik voor meer info