naar de startpagina
start vluchtkalender uitslagen contact

Kroniek - Astere Vergotte

Mijn hok, duiven en alles er om heen. (94)

vrijdag 27 juli 2012
 

En....  het werd zomer, zon de ganse dag, andere omstandigheden op het duivenhok. Van vochtigheid geen sprake, eerder te laag, zo zijn er diverse dingen die je bij dergelijk weer moet aanpassen, laat ons eerst beginnen met de vochtigheid, een te droge omgeving is even slecht of nog slechter dan een iets te hoge, daarom benevel ik mij hok met de "Biologische vernevelaar" van Bony, het verhoogt de vochtigheid en zuivert tevens de koppen. Wie hier niet  over beschikt kan ook een vochtige doek (dweil) op het hok leggen, alleszins beter dan niks doen. Hou ook de temperatuur in het oog, boven de 30° is hoog, scherm de zon af, zet geen ramen of deuren open die voor tocht kunnen zorgen, gebruik ook geen ventilator, laat de zuurstof toevoer onaangeroerd nu kunnen ze alles beschikbare zuurstof goed gebruiken want hoe hoger de t° hoe minder zuurstof in de lucht. Het is geraadzaam het drinken 2 X daags te verversen, bacteriën vermenigvuldigen zich vlug in opgewarmd water, ook eventuele toevoegingen erin gaan vlugger ontbinden en kunnen meer kwaad doen dan goed, wanneer medicatie via het drinkwater toegediend wordt, hou er rekening mee dat uw duiven dubbel zoveel drinken als bij normaal weer, dosering aanpassen!! Indien mogelijk laat uw duiven trainen 's morgens vroeg en 's avonds na 19u, tijdens de dag zullen ze amper vliegen en al hijgend op het hok neerstrijken, dit kun je dan ook moeilijk trainen noemen.  Opleren in deze omstandigheden is ook af te raden, komen ze toch buiten bij te hoge temperaturen, voeder uw duiven niet af, onmiddellijk na het binnen komen, laat hun een half uurtje tot rust komen, anders zullen ze onvoldoende voedsel hebben opgenomen en zal de conditie na enkele dagen gaan dalen, dat er minder gegeten wordt bij deze t° is normaal, daarom hier mee rekening  houden naar de inkorvingsdag zodat ze blijven eten. Donderdag was het inmanden voor Bourges II, hopelijk krijgen de duiven tijdens het transport voldoende drinken en zuurstof, anders zullen er veel buiten spel gezet zijn alvorens ze gelost worden, deze die in de bovenste rijen zitten zullen zeker en vast zeer warm zitten, zo is er altijd iets waar een liefhebber zich zorgen in maakt. Hopelijk kan op zaterdag gelost worden, als de weer voorspellingen kloppen zou het juist zaterdag de minst goeie dag worden, we hebben dat nog gehoord en toch viel alles uiteindelijk nog goed mee, al is het een jaarlijks terug komen feit dat Bourges hier in de Vlaanders steeds moeilijk naar huis komt, een prijsduur van 1 uur en zelfs meer is nagenoeg normaal te noemen, we zien wat 2012 brengt. Hier werden nog een aantal oude & jaarse duivinnen, samen met alle jonge duivers meegegeven. De jonge duivinnen vliegen Ecouen, andere keus hebben we niet, maar rusten staat niet in het hok programma.

Vorig weekend bleven de oude duivinnen een eerste maal thuis dit seizoen, ze zijn onafgebroken wekelijks de mand ingegaan, maar vorige maal thuis gekomen op maandag om op donderdag terug aan de start te komen vond ik toch te veel, nochtans gingen de 16 jonge duivers mee naar Angerville en presteerden niet slecht. Alle jonge duiven gingen trouwens die richting uit, hun resultaat:

Angerville (325km)  snelheid: 1237m/m  578 duiven  duur: 31 minuten

2-4-16-17-22-32-35-36-44-45-45-47-56-57-58-59-59-61-68-69-76-77-89-90-91-92-94-125-126-139-143-154-181-183-190---  43/56

Tot volgende maal, allen veel succes

Astere

pigeons.vergotte@gmail.com

http://www.everyoneweb.com/vergotte

http://www.everyoneweb.com/vergotte

email: pigeons.vergotte@gmail.com

 

Overige artikels

» lees alle artikels
 
» Mijn hok, duiven en alles er om heen. (einde) vrijdag 15 januari 2016
» Mijn hok, duiven en alles er om heen. (275) vrijdag 1 januari 2016
» Mijn hok, duiven en alles er om heen. (274) maandag 28 december 2015
» Mijn hok, duiven en alles er om heen. (273) vrijdag 18 december 2015
» Mijn hok, duiven en alles er om heen. (272) vrijdag 11 december 2015

 

Reclame

Sponsors

Trudo FondClub
St-Truiden

klik voor meer info