naar de startpagina
start vluchtkalender uitslagen contact

Kroniek - Astere Vergotte

Mijn hok, duiven en alles er om heen. (89)

vrijdag 22 juni 2012
 

Het speelseizoen is ten top, de zware fondvluchten en het spel met de jonge duiven komt ondanks een moeilijke startfase toch op dreef. Toch zijn er reeds een groot aantal hokken die met de oude duiven door een dipje gaan, de reden kan velerlei zijn maar één ervan is de verzorging van de partners die in een gesloten hok of in een volière vertoeven. De speel duiven worden medische begeleid, worden super verzorgd en getraind maar hun partner wordt over het hoofd gezien, al is het in werkelijkheid ook zo dat zij evenveel aandacht verdienen zelfs misschien nog iets meer. Een eerste fout is hun drinken, op het vlieghok dagelijks gereinigd en eventueel ontsmet bij hun in veel gevallen één maal per week, het verhaal van er komen geen vreemde duiven bij is larie, er al eens aan gedacht dat je met je schoenen het hok betreed waarmee je over het gazon of terras loopt, hier lopen vogels en laten hun uitwerpselen daar op achter, kleeft aan uw schoenen de duiven vloer op en de besmetting is een feit, besmette duif gaat drinken en gans het hok is gezegend. Het kan zowel een Tricho als Cocci of wat dan ook besmetting zijn. Vandaar ook de maandelijkse controle van deze duiven. Je kan ze natuurlijk blind kuren, je spaart een consultatie uit bij de dierenarts, maar uw blinde kuur kost ook geld en als ze niet nodig is doet ze meer kwaad dan goed, ieder zijn gedacht. Ook de dagelijkse verzorging vraagt de nodige aandacht, in het drinken gaat wekelijks 2 dagen appelazijn en 2 dagen lookwater de dag dat de duiven van de vlucht thuiskomen krijgen ze duivensuiker als vitamine is dit voldoende. Ook voorzie ik hun zeker wekelijks 2 dagen van groente, de meest groene bladen zijn het vitamine rijkst, zorg dat er ook wat aarde aan de wortel kleeft of geef hun een potje aarde ter beschikking, ik voeg er dan een koffie lepel keukenzout aan toe. Toen ik kind was werden de aardappelen die we 's middag opaten steeds het kookvocht afgegoten in de aarde voor het duivenhok van vader, ik herinner mij nog de grote put die ze daar maakten, als ze buiten kwamen zakten ze er altijd naar af, ik ga er van uit dat een duif weet wat goed voor haar is vandaar dat ik het nu op een meer recentere manier ter beschikking zet. Ook wekelijks hun bad, even noodzakelijk als eten en drinken geven. In hun bad geen duur badzout, enkel keukenzout samen met huishoudazijn. Indien ongedierte wordt opgemerkt doe ik toch een antiparasiticum druppel(niet toe te passen tijdens het speelseizoen aan de speelduiven)  in hun nek, ongedierte hoort niet thuis op het vlieghok, zorg ervoor dat zij ze er niet opbrengen. Om de 2 dagen krijgen ze een gritpotje Bony - M mineralen,  (veredelde gritmengeling ++) Als voeding krijgen ze begin van de week, start mengeling en de laatste 2 dagen een 50% mengeling, super start + vliegmengeling en een extra greep hennepzaad. Duiven op dergelijke manier onderhouden in een gesloten ruimte zullen niet vlug voor problemen zorgen en de conditie ook niet breken op het vlieghok.

Op eigen vlieghok :

Werd ingemand voor Angerville en Montlucon

Angerville werd voor de 2e week op rij een flater! Oorzaak, ik denk de grote snelheid en het terugtrekken van 500km naar 325 km. Ik schrijf.... ik denk.

Montlucon 260 oude   snelh: 1411m/m vluchtduur: 35 min.  6 mee

16-22-50-79  4/6

319 jaarse: 8-9-13-34-36  5/6

De jonge duiven bleven een extra weekend thuis, vlogen deze week, 50% 100km & 40 km alles vlot naar huis gekomen. Dit weekend zullen ze verdeeld worden over 200 km & 100 km en het spel met de jongen kan vertrokken zijn.

Tot volgende maal, allen succesvol weekend.

Astere

http://www.everyoneweb.com/vergotte

pigeons.vergotte@gmail.com

http://www.everyoneweb.com/vergotte

email: pigeons.vergotte@gmail.com

 

Overige artikels

» lees alle artikels
 
» Mijn hok, duiven en alles er om heen. (einde) vrijdag 15 januari 2016
» Mijn hok, duiven en alles er om heen. (275) vrijdag 1 januari 2016
» Mijn hok, duiven en alles er om heen. (274) maandag 28 december 2015
» Mijn hok, duiven en alles er om heen. (273) vrijdag 18 december 2015
» Mijn hok, duiven en alles er om heen. (272) vrijdag 11 december 2015

 

Reclame

Sponsors

Trudo FondClub
St-Truiden

klik voor meer info