naar de startpagina
start vluchtkalender uitslagen contact

Kroniek - Astere Vergotte

Mijn hok, duiven en alles er om heen. (77)

vrijdag 30 maart 2012
 

De oude vliegduivinnen zijn klaar om hun eerste buitenlandse reis te maken, Arras, 100km, de weersvooruitzichten zijn eerder wisselvallig, koud en kans op een bui. Ik ben de mening toegedaan dat wanneer je naar het weer kijkt op een gans seizoen slechts een paar maal met een gerust gemoed kunt spelen, trouwens er zijn lossing verantwoordelijken die rampen moeten voorkomen en anno 2012 mag dit zeker geen probleem stellen, de toestand is nagenoeg integraal in real time zichtbaar op internet gekoppeld aan een prognose van 3-4 uur. Als voorbereiding op het seizoen werden ze een 5-tal trainingsvluchten geserveerd en vlogen 2 x met de vereniging 40km, allen kwamen naar huis, collega's kregen ze beter thuis dan ik, maar al bij al is het de bedoeling ze terug wegwijs te maken, tijdens de week hoeven ze niet kop te vliegen, tijdens het weekend moeten ze hun kunnen bewijzen. De begeleiding vooraf was zoals ik reeds vroeger schreef, een kop kuur met "Ornicapsules" en een Tricho behandeling met "Geelcapsules" ze zitten er niet slecht bij, maar conditie is zeker nog niet aanwezig. Ik denk dat het resultaat dat ze zullen neerzetten navenant zal zijn, m.a.w. de verwachtingen zijn niet hoog. Wat voeding betreft, krijgen ze nog steeds 50% start en 50% rui, dat zal zo blijven zolang ze beneden  Parijs (300km) vliegen. Dagelijks trainen ze 2 x tussen de 30 & 45 minuten en komen steeds gescheiden terug, zo kan het 2u zijn alvorens de laatste thuis is.

Bij binnenkomen staat hun voer klaar in hun eetbak, ze mogen 15 minuten hun goesting eten, dan worden ze doorgeschoven naar het dagverblijf. bij de volgende training moet eerst het resterende van vorige voederbeurt opgegeten worden alvorens er nieuw voer wordt verstrekt.

In hun drinken kregen ze nog niks anders dan Bony SGR & druivensuiker, andere supplementen zijn voor later. De jonge duiven vliegen goed, ik denk eraan ze volgende week als het terug zomer wordt en hopelijk de wind verandert van richting hun stilaan op te leren, daarom worden ze nu zuiver gezet, het medisch onderzoek moet uitwijzen als dit noodzakelijk is. Indien alles ok, geen medicatie. Hopelijk blijven we dit jaar gespaard van Adeno, maar ik verschiet er niet meer van, heb ieder jaar een lichte opstoot, ik heb hem dan ook liever nu dan tijdens het speel seizoen van de jonge duiven. De begeleiding en voeding is gelijk als bij de oude, enkel worden zij maar eenmaal per dag gevoederd, dit bij het binnen roepen. Na de voederbeurt wordt dagelijks mineralen mix, Bony M bijgevoederd. De 2e ronde werd deze week gespoten tegen Paramixo en kregen hun pokken vaccinatie. Zij zijn allen op de vleugels, de oudste vliegen reeds een 30 minuten. Deze week kwam bijna iedere dag een vreemde mee binnen, duiven die nog in goede staat verkeren of uit de regio zijn gaan terug buiten, anderen worden voorlopig aangemeld, hierdoor kwam ik aan de weet dat reeds velen jonge duiven verloren, daarom, het is een kleine moeite een binnenloper, die niet terug vertrekt aan te melden, tot op heden werden ze allemaal afgehaald, daar doen we het trouwens ook voor, het zou ergens een ingeburgerde mentaliteit (verplichting) moeten zijn binnen de 2-3 dagen te reageren op een aangemelde duif, eventueel zou er een schorsing van 1 weekend of bij herhaling van meerdere weekends moeten zijn. Het zou het probleem van verdwaalde duiven en hun aanmelding enorm kunnen verbeteren. Het zal natuurlijk wel bij een idee blijven, maar toch... misschien zou het helpen. Pas op, ik pleit niet voor een verplichte afhaling, enkel dat de aanmelder zo vlug mogelijk op een beleefde, sportieve manier weet wat hij met de duif moet doen..

Tot volgende maal,

Astere

pigeons.vergotte@gmail.com

http://www.everyoneweb.com/vergotte

http://www.everyoneweb.com/vergotte

email: pigeons.vergotte@gmail.com

 

Overige artikels

» lees alle artikels
 
» Mijn hok, duiven en alles er om heen. (einde) vrijdag 15 januari 2016
» Mijn hok, duiven en alles er om heen. (275) vrijdag 1 januari 2016
» Mijn hok, duiven en alles er om heen. (274) maandag 28 december 2015
» Mijn hok, duiven en alles er om heen. (273) vrijdag 18 december 2015
» Mijn hok, duiven en alles er om heen. (272) vrijdag 11 december 2015

 

Reclame

Sponsors

Trudo FondClub
St-Truiden

klik voor meer info