naar de startpagina
start vluchtkalender uitslagen contact

Kroniek - Astere Vergotte

Mijn hok, duiven en alles er om heen. (73)

vrijdag 2 maart 2012
 

De week startte met vochtige dagen, resultaat was dat de mest onder de roosters begon te gisten, zoiets mag niet en al lopen ze op roosters er dient onmiddellijk ingegrepen te worden. enige oplossing, alles grondig reinigen en ontsmetten, een uurtje de vloerverwarming aanleggen en na dergelijke poetsbeurt is het terug aangenaam vertoeven op de hokken en kun je ook niet ruiken dat er duiven aanwezig zijn. Een hok die men betreed en duiven-,  mest- of vuile luchtgeuren waarneemt moet dringend onder handen genomen worden, hier is een slechte verluchting aanwezig en zal er nooit topprestaties geleverd worden, nu kan het nog, straks start het vliegseizoen m.a.w. "stel niet uit tot morgen wat je heden doen kan" een oude spreuk met veel waarheid in.

De duivinnen

Bij deze is een kuur lopend voor de bovenste luchtwegen en koppen, ze worden op aanraden van Dr Boskamp behandeld met Ornicapsules een magistrale bereiding die 3 antibiotica bevat, welke ??? weet ik niet, hoeft ook niet, uw duivenarts moet je vertrouwen als uw eigen dokter, enkel stel ik vast dat ze na 4 dagen er stukken beter uitzien, de koppen stralen, oogranden en neusdoppen sneeuw wit en oortjes plat tegen het kopje, het trainen is ook verbeterd, nu vliegen ze vlot 45 minuten, vliegen is niet de  juiste omschrijving, ze snijden door het luchtruim en dat zie ik graag, eens las ik in een reportage van een gerenommeerd sportvriend, "niet hoe lang ze vliegen, wel hoe ze vliegen is belangrijk " en dat is inderdaad de nagel op de kop, duiven die je verplicht te vliegen passen zich na enkele dagen vanzelf aan en vliegen hun opgelegde tijd, maar hebben ze er iets aan?  Gisteren, vrijdag, is één jaarse niet meer thuis gekomen, oorzaak, roofvogel... ergens tegenaan gevlogen, misschien komen we het nog te weten. Toch eentje waar ik iets in zag, nu ik mag niet klagen het gebeurt hier zelden dat duiven verdwijnen door roofvogels, waarschijnlijk door het wonen in het centrum en de aanwezigheid van honderden kraaien. Als ik zo rondom mij hoor en op internet naar fora kijk doen ze terug hun best en zijn onze duiven voor hun een lekkernij. Het is natuurlijk de natuur die zijn normale gang gaat, maar voor ons als duivenliefhebbers een zeer trieste zaak.

Volgende week woensdag 07 maart worden ze terug gekoppeld, wie interesse heeft, deze eieren zijn te koop, ook deze die een bon voor eieren aankochten mogen hun duiven dan ook koppelen.

De jonge duiven

Gaan allen in de lucht, na een 2-tal dagen de borstel er tussen te slaan weten ze allemaal waarvoor hun vleugels dienen, lang vliegen... helemaal niet 10 minuutjes, maar daarmee ben ik ruim tevreden. Gisteravond telefoon gekregen van een vriend, 31 jonge duiven uitgelaten, ze vlogen goed, gingen zelfs reeds uit het zicht voor een 10-tal minuten, ziet er in de verte een groep duiven bijkomen resultaat, 's avonds 2 thuis, je zou voor minder de deur van het hok dicht timmeren. Hopelijk komen er vandaag nog enkele terug en worden er ook nog aangemeld, maar het blijft een ontgoocheling. Vanaf volgende week zal hier verduisterd worden, tussen 18u00 t/m 9u00. In volgende kroniek hierover een woordje meer.

Tot volgende maal.

Astere

http://www.everyoneweb.com/vergotte

pigeons.vergotte@gmail.com

http://www.everyoneweb.com/vergotte

email: pigeons.vergotte@gmail.com

 

Overige artikels

» lees alle artikels
 
» Mijn hok, duiven en alles er om heen. (einde) vrijdag 15 januari 2016
» Mijn hok, duiven en alles er om heen. (275) vrijdag 1 januari 2016
» Mijn hok, duiven en alles er om heen. (274) maandag 28 december 2015
» Mijn hok, duiven en alles er om heen. (273) vrijdag 18 december 2015
» Mijn hok, duiven en alles er om heen. (272) vrijdag 11 december 2015

 

Reclame

Sponsors

Trudo FondClub
St-Truiden

klik voor meer info