naar de startpagina
start vluchtkalender uitslagen contact

Kroniek - Astere Vergotte

Mijn hok, duiven en alles er om heen. (275)

vrijdag 1 januari 2016
 

Het leven is komen en gaan, net zoals de jaren, 2015 is voorbij, 2016 meldt zich aan, wat voorbij is, is voor altijd voorbij hoeven we dan ook niet meer bij stil te staan, we leven vandaag en proberen het geluk vandaag te vinden, morgen is toekomst, hier kunnen we enkel aan bouwen maar het resultaat biedt zich wel ten gepaste tijd aan. Vandaag kunnen we elkaar  het allerbeste wensen maar moeten ons realiseren dat 2016 net als vorige jaren zijn mooie en minder mooie dagen zal brengen, zo is nu eenmaal ons aards bestaan, geniet daarom ten volle van het mooie die we mogen ervaren. Maar laat ons ook mee genieten van de gelukkige ogenblikken van familie, kennissen en sportvrienden. Laat ons van dit nieuwe jaar iets moois maken, met twist, kritiek en jaloersheid ondermijnen we enkel ons eigen geluk, heeft een sportvriend de 1e prijs en jij de 2e, wens hem proficiat, zijn duif vloog vlugger dan de uwe, maar geniet van de top prestatie die uw duif leverde.

Op mijn hok...  is het weldra kinderwereld, een 90-tal jongen zullen eind volgende week in de nesten liggen, hopelijk groeien ze als kool, behalve vochtigheid is het ideaal weer, zacht zowel overdag als 's nachts. Duiven die nu krijgen wat ze nodig hebben brengen prachtige jongen groot, wat hebben ze nodig, dat interpreteert ieder op zijn eigen manier, hier krijgen ze ruimschoots voldoende voedingsupplementen, is dit absoluut nodig, waarschijnlijk niet, maar als je u er als  liefhebber goed bij voelt en de resultaten zijn er navenant is men tevreden. Zoals ik reeds vermeldde  krijgen de kweekduiven, per week 2 dagen biestmelk, 2 dagen kweekolie en 2 dagen natuur yoghurt over het voer, droog gemaakt met afwisselend biergist, baby opvolgmelk 2, en vitamineral, tussendoor krijgen ze een snede kaas in kleine teerlingen gesneden.

In hun drinken gaat een paar dagen per week Bony-SGR, dit is een verzurende drank met kruiden, voorkomt ook spuiters bij overgang van pap naar graan. Zorg ook dagelijks voor piksteen, grit, mineralen mix, eventueel een extra gift van P40 korrel of Eivoer. Eens de jongen 8 dagen oud zijn, voeder uw kwekers een extra beurt een uur voor het duister wordt, dan voorzien ze hun jongen van voer voor de ganse nacht, vergeet uw drinkpot niet extra bij te vullen, want ook die wordt extra aangesproken. Alles wat ook maar naar medicatie ruikt is tijdens het opgroeien uit den boze, indien je dit nodig hebt ben je foutief bezig en zet je uw duivenseizoen 2016 op de helling.

Laat uw jongen in het nest bijna dagelijks uw aanwezigheid voelen, zo worden ze van kleins af vertrouwt met die grote persoon die later hun baas(je) zal worden, hoe, gewoon even er met je hand over aaien, laat hun nest rustig staan,  u zien en voelen is enorm positief om later tamme en aan u vertrouwde duiven te hebben.  

Aan iedereen een gezond, gelukkig en succesvol 2012,

Astere

http://www.everyoneweb.com/vergotte

email: pigeons.vergotte@gmail.com

 

Overige artikels

» lees alle artikels
 
» Mijn hok, duiven en alles er om heen. (einde) vrijdag 15 januari 2016
» Mijn hok, duiven en alles er om heen. (274) maandag 28 december 2015
» Mijn hok, duiven en alles er om heen. (273) vrijdag 18 december 2015
» Mijn hok, duiven en alles er om heen. (272) vrijdag 11 december 2015
» Mijn hok, duiven en alles er om heen. (271) vrijdag 4 december 2015

 

Reclame

Sponsors

Trudo FondClub
St-Truiden

klik voor meer info