naar de startpagina
start vluchtkalender uitslagen contact

Kroniek - Astere Vergotte

Mijn hok, duiven en alles er om heen. (273)

vrijdag 18 december 2015
 

De eieren vallen dagelijks in hun nestschotel, op 4 dagen heeft 85% van de gekoppelde kwekers gelegd, meer moet da niet zijn. Geloof geen café praat zo van, mijn duiven hebben allen gelegd op 1 of 2 dagen van elkaar, tenzij men maar een beperkt aantal koppels samen brengt. Eens de eieren in het nest liggen wordt hier een eerste selectie doorgevoerd, selecteren? de eieren? Ja! Een ei geeft je reeds veel informatie, zoals... een ruwe schaal, doffe schaal, lichte schaal, misvormde... een gouden raad, weg ermee. De jongen die hieruit geboren worden zullen nooit geen kampioen worden, om de eenvoudige reden dat hieruit zwakkere jongen geboren worden met zwakkelingen kunnen we niks doen en helpen onze hobby nutteloos duurder te maken. 

In het weekend kreeg ik een telefoon van een starter in onze hobby en vroeg als hij eens mocht langskomen, natuurlijk mag dit en had deze ontmoeting reeds plaats, de man houd van duiven is er zelfs door gefascineerd, jammer dat er niemand uit zijn onmiddellijke omgeving bereid is omhem bij te staan en wat uitleg te geven. Voor iemand die start in onze hobby is die wel enorm ingewikkeld. Om u een idee te geven het onderscheid tussen een duiver en duivin, voor ons meestal logisch maar voor een leek, zo zei hij ook als hij de eerste maal zijn duifjes meegaf op wedstrijd had hij de duiven gewoon willekeurig uit de mand gehaald, niemand had hem gezegd dat de duif die als 1e wordt ingekorfd ook als 1e afgegeven op de uitslag wordt aangeduid. Dan die uitslag op zichzelf, was voor hem ook Latijn, zou het misschien niet wenselijk zijn in ons "Bondsblad" een bladzijde te voorzien voor de onwetende starters, zou ook een vorm van promotie zijn, we mogen dan misschien een uitstervend ras zijn, maar moeten de schaarse nieuwelingen zeker helpen met raad en daad. 

Ik kreeg nog een vraag, een vriend is op zoek naar een "loft-manager" , ken je iemand of ben jij geïnteresseerd, maak een afspraak op nr: 0490 11 05 33.  Je kan er beschikken over hokken die modern zijn uitgerust, waar talentrijke duiven op gehuisvest zijn. De hokken bevinden zich in West-Vlaanderen de mogelijkheid is voorhanden om een woning te huren in de onmiddellijke omgeving van de hokken. Verder is ervaring in de duivensport positief, eerlijkheid en inzet zijn een vereiste.  

Tot volgende maal, 

Astère

http://www.everyoneweb.com/vergotte

email: pigeons.vergotte@gmail.com

 

Overige artikels

» lees alle artikels
 
» Mijn hok, duiven en alles er om heen. (einde) vrijdag 15 januari 2016
» Mijn hok, duiven en alles er om heen. (275) vrijdag 1 januari 2016
» Mijn hok, duiven en alles er om heen. (274) maandag 28 december 2015
» Mijn hok, duiven en alles er om heen. (272) vrijdag 11 december 2015
» Mijn hok, duiven en alles er om heen. (271) vrijdag 4 december 2015

 

Reclame

Sponsors

Trudo FondClub
St-Truiden

klik voor meer info