naar de startpagina
start vluchtkalender uitslagen contact

Kroniek - Astere Vergotte

Mijn hok, duiven en alles er om heen. (229)

zaterdag 14 februari 2015
 

We staan voor een druk weekend, eerst is er Fugare in de expo hallen  Kortrijk, die we gaan bezoeken op zaterdag, in de namiddag moet ik aanwezig zijn voor de uitreiking van de "Bricon Trophy 2014" met een 3e plaats op de halve-fond mag ik niet klagen, deze klassering houdt een waardebon van 300€ en het plaatsen van een jonge duif in "The Belgium Master"  race 2015. Maar niet alleen dit beweegt mij om hier naartoe te gaan, je ontmoet bekenden, vrienden en je merkt steeds iets op tijdens dergelijke beurzen. De standen van aangeboden duiven interesseren mij in mindere mate, wat niet wegneemt dat ik toch wel een oog richt richting aangeboden beestjes.  Uiteraard zal ik ook een paar standen bezoeken waar ik gebruiker van ben. Dat iedere standhouder de liefhebbers zal proberen te overtuigen dat hun producten de beste zijn is voor mij logisch, de personen of handelaars die hier staan doen dit voor hun broodwinning dus net zoals op een markt moeten ze hun waren optimaal aanprijzen, denk dat ik dat ook zou doen.

Na Fugare moeten we ons verplaatsen richting Oudenaarde, ons provinciaal bestuur heeft juist deze datum uitgekozen voor hun kampioenen viering te organiseren, ergens vind ik dit een ongelukkige datum voor vele Oost Vlamingen, zeker vermits de datum van de Kortrijkse beurs reeds van vorig jaar was bekend, maar er zijn misschien andere oorzaken die de keuze van deze dag hebben bepaald, mogelijk de beschikbaarheid van de zaal of iets in die zin...  Wij moeten daar aanwezig zijn voor een aantal huldigingen zoals, nationaal winnaar uit O.Vl., provinciaal winnaar, prov. asduif Ha-fo oude, 1e kampioen O.Vl. Ha-Fo 1e & 2e afgeg. oude, we klagen niet met dergelijk resultaat.

Ondertussen moeten ook de duiven verder verzorgd worden, de oude & jaarse vliegduivinnen samen met de jongen 1e ronde werden deze week gevaccineerd tegen paramyxo, Dr Ruben Lanckriet Adegem verrichte deze verplichte enting, wie dit ook nog moet doen een tip wacht er niet te lang mee, speelduiven dienen 3 weken voor de eerste aanbieding in de vereniging gevaccineerd te zijn, m.a.w. een vluchtje half maart betekent geënt voor 20 februari.  De vliegduivinnen beginnen goed te trainen, bij zonnig weer blijven ze reeds 50-55 minuten in de lucht, ook hebben ze mooie manieren als ze neerstrijken zijn ze allen binnen na 15 seconden, dit zonder dat ze geroepen worden, een groot voordeel wanneer je centraal woont tussen appartementsgebouwen, dan hoef ik geen lawaai te maken als ze thuis komen van de vlucht, bewoners worden niet gestoord zo kan ik zonder moeilijkheden duiven houden hier in 't centrum.

De jonge duiven vliegen bijna allemaal, enkelen blijven reeds een 10-tal minuten in de lucht, neen 45 minuten zoals ik ergens kon lezen is er hier niet bij, hoeft helemaal ook niet voor mij, jongen die nu zo vliegen kan men nooit een gans seizoen in dergelijke conditie houden of die personen kunnen meer dan ik. Deze week kregen ze hun 2e bad, de eerste maal waren er weinig die er gebruik van maakten, nu heeft zeker 80% zich gespoeld, gezonde duiven houden zich proper, geef hun dan ook de gelegenheid om tijdig een bad te nemen, wacht niet tot wanneer ze aan uw drinkbak zich liggen te bevuilen.

Tot volgende maal en misschien treffen we elkaar op één van boven vermelde activiteiten,

 

 

Astere

http://www.everyoneweb.com/vergotte

email: pigeons.vergotte@gmail.com

 

Overige artikels

» lees alle artikels
 
» Mijn hok, duiven en alles er om heen. (einde) vrijdag 15 januari 2016
» Mijn hok, duiven en alles er om heen. (275) vrijdag 1 januari 2016
» Mijn hok, duiven en alles er om heen. (274) maandag 28 december 2015
» Mijn hok, duiven en alles er om heen. (273) vrijdag 18 december 2015
» Mijn hok, duiven en alles er om heen. (272) vrijdag 11 december 2015

 

Reclame

Sponsors

Trudo FondClub
St-Truiden

klik voor meer info