naar de startpagina
start vluchtkalender uitslagen contact

Kroniek - Astere Vergotte

Mijn hok, duiven en alles er om heen. (227)

vrijdag 30 januari 2015
 

De jonge duiven werden vorige week gespeend en komen nu reeds vlot buiten, ze zijn actief wanneer het raam open gaat zitten ze bijna onmiddellijk allen buiten, vliegen wat heen en weer, op het balkon, in de goot of op de valplank, zolang ze rond hun hok blijven mogen ze een aantal uren los, eens ze vliegen worden ze strakker gehouden, maximaal 45 minuten buiten en worden dan nauwlettend gevolgd. Wie alleen woont zal hier minder last van hebben, maar ik woon hier te midden van hoge appartementsgebouwen waar ze toch zo graag op neerstrijken, op zichzelf misschien niet erg, maar een duif hoort op haar hok, anders krijgt men later wanneer ze gespeeld worden steeds een tussenlanding op het gebouw, daarom beter hun duidelijk maken wat je van hun verlangt. Wie niet wil gehoorzamen mag een dagje vasten, de volgende dag zullen ze niet ver van hun hok vertoeven. Wat hun voeding betreft steeds 100% premium kweek, 's morgens 10 gr/duif 's namiddags volle goesting, ze worden in 3 soms 4 beurten gevoederd om de 10 minuten, zodat allen met een mooi kropje eten de nacht kunnen in gaan. Op aanraden van Dr Boskamp krijgen ze 6 dagen de SL-Mix, deze mix werkt tegen darminfecties, coccidiose, trichomoniasis en hexemitiaisis, in hun drinken gaat ieder dag probiotica tot een week na de behandeling eveneens wordt 2 x/week SGR en Bonychol gegeven.

 

Jonge duiven moeten de tijd krijgen hun omgeving te leren verkennen.

 

De oude vliegduivinnen komen terug buiten, zonder mijn tussenkomst zouden de meeste niet in de lucht gaan, ze dienen terug hun ideaal gewicht en hun vliegritme te vinden, het is normaal dat duiven die opgesloten zaten van september tot eind januari dat die spieren stram zijn, een gouden raad verplicht uw duiven niet langer dan ze zelf willen te vliegen, doe je het wel zit de kans er in dat je scheefvliegers hebt, een spierscheur is hier meestal de oorzaak van. Zij moeten het nu stellen met Winter/Rust of premium Start, gezonde licht verteerbare granen, meer moet dat niet zijn. Half februari worden ze aan een grondig onderzoek onderworpen om over voldoende tijd te beschikken indien moet ingegrepen worden, al is het stilaan een gewoonte de vliegduiven en hun partners zuiver te zetten tegen tricho, parathyfus en een kopkuur.  Het is noodzakelijk het speelseizoen met kerngezonde duiven te kunnen aanvangen, kuren tijdens het spel is meestal een verloren zaak, beter voorkomen dan moeten genezen.

 

Heel wat reactie gekregen over de melding van een annulatie van een bestelling jongen, menigeen was bereid deze over te nemen, ben er niet op ingegaan, een reservatie ring je met in je achterhoofd, die zijn voor X, nu ze op het hok bij de anderen zitten en bijna uitgegroeid zijn, kun je van sommige nog moeilijk afscheid nemen en dan de overschot die je er zelf uit selecteert verkoop je niet, dat is mijn mening, het heeft voor mij het voordeel dat ik nu een halve niet hoef over te houden.

 

Vrijdag kregen we hier de eerste sneeuw, laat geen jonge duiven uit terwijl het sneeuwt, de neer dwarrelende vlokken desoriënteren de jonge duifjes met meestal grote verliezen tot gevolg, uitlaten met sneeuw op de daken kan geen kwaad.

 

Tot volgende maal,

 

Astere

http://www.everyoneweb.com/vergotte

email: pigeons.vergotte@gmail.com

 

Overige artikels

» lees alle artikels
 
» Mijn hok, duiven en alles er om heen. (einde) vrijdag 15 januari 2016
» Mijn hok, duiven en alles er om heen. (275) vrijdag 1 januari 2016
» Mijn hok, duiven en alles er om heen. (274) maandag 28 december 2015
» Mijn hok, duiven en alles er om heen. (273) vrijdag 18 december 2015
» Mijn hok, duiven en alles er om heen. (272) vrijdag 11 december 2015

 

Reclame

Sponsors

Trudo FondClub
St-Truiden

klik voor meer info