naar de startpagina
start vluchtkalender uitslagen contact

Kroniek - Astere Vergotte

Mijn hok, duiven en alles er om heen. (225)

vrijdag 16 januari 2015
 

Het gaat vlug, een goeie maand terug spraken we nog over koppelen nu zitten de jongen gezamenlijk op de bodem van het speelhok, 75 stuk die gevoederd worden door 26 toekomstige vliegduivinnen, wie dit niet aankan zonder te vermageren gaat er tussenuit, dergelijke exemplaren zullen over geen voldoende energie beschikken om dit seizoen iedere week 2 dagen korf en +500km te vliegen met succes, dus waarom dan nog met deze verder doen. Het is rustgevend, 's avonds de jongen geruisloos te zien liggen in een lange rij schotels, zonder er ook maar eentje te horen, dat is de aanduiding dat alles ok is met de gezondheid en voeding. Nu ze op de bodem vertoeven moet je als liefhebber uw jongen benaderen, ik ga iedere dag minstens 3 x met mijn hand tussen de jongen, neem ze niet vast, laat ze rustig in hun nest liggen maar laat hun ontdekken dat uw handen hun strelen en niet grijpen. De kwekers hebben voor de 2e x gelegd of toch meestal, alle eieren liggen in de elektronische broedkast een gouden toestel, waarvan je nooit weet wat het opbrengt maar de zekerheid brengt dat uw kostbare eieren niet gebroken zullen worden, voor de 2e ronde worden de kwekers allen gelijktijdig de vrijheid gegeven, al vlug zijn er een aantal die in het begin zich van woonbak vergissen met het probleem dat men gebroken eieren tegenkomt op het hok en inderdaad, reeds bij 2 koppels lagen de kunst eieren na een vechtpartij op de bodem, hopelijk stoppen alle vechtpartijen eens ze uitgepikt zijn. De duivers van de vliegduivinnen zijn terug naar de volière verhuisd, zij zullen hier verblijven tot begin maart om dan nog een week bij hun partner te verblijven die enkel mogen leggen en hun partner terug afgenomen worden tussen het 1e & 2e ei. Tijdens de koppeling worden ze dan ook opgeleerd, ten minste als de weeromstandigheden het toelaten.

Deze week een reportage gelezen van vriend Serge Van Elsacker-Jepsen  Schilde naar aanleiding van zijn 1e plaats in de Pipa ranking, "beste oude Bourges duif 2012-2014" zijn "Walerie 177-11" zorgde voor deze prestatie, het leuke voor mij was vast te stellen dat het een rechtstreekse dochter was uit een duiver die Serge zich hier aangeschafte, haar stamkaart ziet er als volgt uit: Vdr: Florent 707-07 zoon uit "Vuile Debbie x Française" was een prima kweekkoppel zij waren ouders van vele toppers op mijn hok met o.a. "Francesca 912-09" als jaarse 3e provinciale asduif KBDB O.VL.  Mdr: Teletubbie 406-09 een rasechte Van Elsacker-Jepsen duif die nog het oude Jansen-bloed bezit, het is niet de eerste maal dat deze duivin voor super afstammelingen zorgt. Nogmaals een zoveelste bewijs dat de goeie uit de goeie komen. Proficiat Serge & Kirsten.

 

Op eigen hok:

 

zullen tegen volgende week alle jongen gespeend zijn, dan volgen de nodige vaccinaties, wacht hier zeker niet te lang mee en indien nodig ook een tricho-kuur als de  man met de witte kiel een besmetting vaststelt.

 

Tot volgende maal,

 

Astere

http://www.everyoneweb.com/vergotte

email: pigeons.vergotte@gmail.com

 

Overige artikels

» lees alle artikels
 
» Mijn hok, duiven en alles er om heen. (einde) vrijdag 15 januari 2016
» Mijn hok, duiven en alles er om heen. (275) vrijdag 1 januari 2016
» Mijn hok, duiven en alles er om heen. (274) maandag 28 december 2015
» Mijn hok, duiven en alles er om heen. (273) vrijdag 18 december 2015
» Mijn hok, duiven en alles er om heen. (272) vrijdag 11 december 2015

 

Reclame

Sponsors

Trudo FondClub
St-Truiden

klik voor meer info