naar de startpagina
start vluchtkalender uitslagen contact

Kroniek - Astere Vergotte

Mijn hok, duiven en alles er om heen. (223)

vrijdag 2 januari 2015
 

Deze week zijn we het nieuwe jaar binnen gewandeld, gezondheid, voorspoed, geluk en vrede in 2015, maar laat ons realist blijven, weten en beseffen dat dit gewoon wensen zijn die we oprecht iemand toewensen maar soms ver van de werkelijkheid vandaan zijn. Het belangrijkste is zelf te beseffen dat gisteren (2014) voorbij is, hier is niks meer aan te veranderen, vandaag leven we en maken er het beste van, morgen is toekomst en die kennen we gelukkig niet, een goede raad geniet iedere dag van de geboden kans en vernietig het niet zelf, besef ook dat niemand uw echt geluk kan bepalen of geven hier ben je zelf verantwoordelijk voor, uw geluk van een dag weggooien voor gebroken eieren uit uw beste koppel, is het dat wel waard, voor mij niet, om de eenvoudige reden dat je toch geen garantie hebt als het jongen waren geworden je ze niet zou verloren hebben bij het uitvliegen, dus vrienden het is niet prettig maar toch niet voldoende om er te zwaar aan te tillen. Geniet van de mooie momenten iedere dag en laat de mindere ervaringen over u heen gaan.

Hopelijk ligt een deel van ons geluk in het nest op onze hokken, onze hobby is een noodzakelijk onderdeel van ons geluk, al is het maar een klein stukje, we zouden het niet kunnen missen, we rekenen er allen op dat de nieuwe lichting jongen ons de nodige kampioenen zal brengen, tijd brengt de oplossing. De ringen werden ons deze week geleverd, hier verging het ringen vlot, dus geen problemen geen gekwetste pootjes, als men een klein beetje rekenend met de koppelingsdatum kan men dit voorkomen, trouwens op een paar dagen zal het niet komen, ik heb trouwens reeds meermaals ervaren dat de jongen van de 2e ronde de oudste evenaren in kwaliteit en prestaties tijdens hun geboorte jaar. Ook hier is haast en spoed zelden goed.

 

Op eigen hok,

 

Werden op 31 december 24 jongen geringd, vanaf heden zullen er iedere dag geringd worden dit gedurende een week. Ook is de selectie doorgevoerd, vooraf gingen de niet naar mijn norm gevormde eieren er tussen uit, nu wordt nauwlettend het uitkippen gevolgd, eieren die niet gelijktijdig uitpikken worden opgetekend, is er na 5-6 dagen een verschil in grootte op te merken verdwijnt het kleinste uit het nest, eieren die barsten en na 24 u nog niet uit het ei zijn krijgen die kans niet meer, een gezond jong komt op korte tijd uit het ei, met zwakkelingen bouw je geen kampioenenhok op. Het strengst wordt op het hok van de vliegduivinnen geselecteerd,  een aantal eieren verdwijnen omdat de kwaliteit van sommige toekomstige jaarlingen nog niet is gekend, als ze zich volgend seizoen bewijzen heb ik nog tijd om hieruit te kweken. Als ik nu reken zal het bestand jonge duiven voor de 1e ronde stilaan op punt komen, zodat er een 2e ronde kan bijgeplaatst worden uit de kwekers waarvan de 1e wordt verkocht. Wat ook belangrijk is, een jong van 7 dagen oud moet je kunnen ringen zonder dat er kans is dat de ring er nog afgaat, kun je hem zonder problemen terug over het pootje trekken, één en enige goede oplossing, weg ermee. Het is enkel met kwaliteit dat men kampioen kan worden!

 

Reactie op vorige kroniek,

 

Ontvangen email bericht:

Astere,

 ik las juist uw artikel ik heb nog een zeer goede oplossing voor het ringen van reeds te grote jongen ik gebruik daar voor een elastiekje eerst ring over tenen en dan  draai ik   dat om het dikste deel van het pootje strak aan  een half minuutje laten zitten en dan verder over trekken zeker geen olie of ander vet gebruiken  u kunt dat best zelf eens testen draai op het uiteinde van uw vinger het elastiekje en u zal merken dat er een duidelijk dikte verschil is heb hier al veel vrienden met geholpen, gaat nog met meerder maal te herhalen 

groetjes

Frank   

 

Tot volgende maal, hopelijk zijn de eindejaarsfeesten goed gepasseerd.

 

Astere

http://www.everyoneweb.com/vergotte

email: pigeons.vergotte@gmail.com

 

Overige artikels

» lees alle artikels
 
» Mijn hok, duiven en alles er om heen. (einde) vrijdag 15 januari 2016
» Mijn hok, duiven en alles er om heen. (275) vrijdag 1 januari 2016
» Mijn hok, duiven en alles er om heen. (274) maandag 28 december 2015
» Mijn hok, duiven en alles er om heen. (273) vrijdag 18 december 2015
» Mijn hok, duiven en alles er om heen. (272) vrijdag 11 december 2015

 

Reclame

Sponsors

Trudo FondClub
St-Truiden

klik voor meer info