naar de startpagina
start vluchtkalender uitslagen contact

Kroniek - Astere Vergotte

Mijn hok, duiven en alles er om heen. (213)

vrijdag 24 oktober 2014
 

Deze week had de KBDB haar algemene vergadering, er waren vooraf veel vragen en nog meer vraagtekens, als ik nu het verslag lees vind ik weinig antwoorden of oplossingen terug. Ik krijg de indruk dat het meer een informatieve bijeenkomst werd dan een beslissing nemende vergadering. Nu ik kan begrijpen dat het niet gemakkelijk is om onmiddellijk te beslissen en men de nodige tijd wenst te nemen. Waar ik persoonlijk vragen bij heb is de PE/SPE's te laten brainstormen over eventuele zones deze zijn volgens mij een nationale aangelegenheid en is het nationaal sportcomité die hierover moet beslissen provincies mogen advies geven dat wel. Zelf kan ik mij voorstellen dat men uiterst west & oost wil beschermen tegen de middenstrook (massa) maar in welke mate gaat men dan spreken van een zonale overwinning, t.o.v. een andere zone, daarmee bedoel ik, hoeveel duiven gaan er gespeeld worden in de uiterste zones, 500 of max. 1000, terwijl in andere zones 5000 en meer zullen gespeeld worden, het verschil van aantal stelt toch de vraag is een zonale overwinning onderling dan gelijkwaardig te noemen, veel lokalen korven wekelijks zoveel duiven in, het is en blijft een moeilijk op te lossen probleem, ik heb begrip voor de liefhebbers die in deze streken zich moeten verdedigen tegen de nationale massa maar zou zelf geen pasklare oplossing zo maar voor de vuist weg kunnen voorstellen.

We zitten nu volop in een periode dat duiven massaal van eigenaar veranderen, sommigen zoeken versterking anderen een duiver of duivin, allen met de zelfde bedoeling hun prestaties opkrieken toch heb ik soms mijn bedenkingen bij dit alles, ik zie duiven voor enorme bedragen verkopen, maar het is niet de prijs die de duif kwaliteitvol maakt, een mooi pedigree is helemaal geen garantie, het is niet omdat je een duif van kampioen X koopt dat je zekerheid hebt, zekerheid heb je trouwens nooit. Waar maak je dan het meest kans op versterking, het antwoord is moeilijk te geven maar uit eigen ervaring handel ik bij voorkeur bij goede kennissen, lukt het niet bij een kennis zal ik eerst een bon proberen te kopen om zo in contact te komen met de persoon, klikt het niet tussen de persoon en mijzelf dan blijft het bij deze eenmalige ontmoeting en zal er niet verder aangekocht worden. Koop geen duiven aan bij personen die enkel kweken en zelf niet spelen tenzij er bewijzen zijn bij andere liefhebbers dat er goeie duiven op hun kweekhok zitten, ik ken er die jongen verkopen aan 25€/stuk, geen geld maar uiteindelijk toch kostelijk om nadien te moeten  op eten, nadat ze uw centen vervlogen hebben en u eveneens veel ontgoochelingen hebben bezorgd. Wees ook voorzichtig om duiven te kopen waarvan 2 vorige generaties niet hebben aan prijsvluchten deelgenomen. Half broer/-zus, kleinzoon/-dochter, de kans op succes is bijna nihil al is een grootouder nog zo een groot kampioen. Goeie duiven komen uit goeie duiven, goeie duiven zitten bij goeie liefhebbers, denk aan de spreuk "een appel vind je onder een appelboom, ga hem ergens anders niet zoeken want je zult er geen vinden"  en ze moeten daarom geen fortuin kosten, koop liever 2 duiven in vertrouwen dan 10 voor een appel en een ei. 

 

Op eigen hok:

 

Heb ik deze week eens alle duiven door mijn handen laten gaan, waar iets tegen viel, werd verwijderd, zoals ik reeds meermaals geschreven heb, de selectie moet gebeuren voor ze hun nieuw kostuum aan hebben. De kwekers werden aan de computer geselecteerd, 2 maximaal 3 jaar en niks goed of super eruit gaat naar de eeuwige velden. Het is de enige manier om tot een goed kweekhok te komen. Vliegduiven daar geen compassie mee, resultaten of er tussen uit. Als je aan een duif twijfelt, doe hem weg want weet dat 90% van alle duiven waardeloos zijn, ook bij goeie liefhebbers is dit zo.

 

Tot volgende maal,

 

Astere

http://www.everyoneweb.com/vergotte

email: pigeons.vergotte@gmail.com

 

Overige artikels

» lees alle artikels
 
» Mijn hok, duiven en alles er om heen. (einde) vrijdag 15 januari 2016
» Mijn hok, duiven en alles er om heen. (275) vrijdag 1 januari 2016
» Mijn hok, duiven en alles er om heen. (274) maandag 28 december 2015
» Mijn hok, duiven en alles er om heen. (273) vrijdag 18 december 2015
» Mijn hok, duiven en alles er om heen. (272) vrijdag 11 december 2015

 

Reclame

Sponsors

Trudo FondClub
St-Truiden

klik voor meer info