naar de startpagina
start vluchtkalender uitslagen contact

Kroniek - Astere Vergotte

Mijn hok, duiven en alles er om heen. (210)

vrijdag 3 oktober 2014
 

De nationale kampioenen zijn gekend, wat betekent dat duivenseizoen 2014 zo goed als voorbij is. Tussen de geclasseerden vinden we velen terug die er vorige jaren ook bij waren, een aantal mogen dan wel commerciële ambities hebben ze moeten het toch ieder jaar opnieuw bewijzen. Wij achten onszelf ook gelukkig dat we er terug tussen staan. Wat mij tegenvalt is de planning van de activiteiten, op zaterdag zouden we reeds rond 10u ter plaatse moeten zijn (nationale overwinnaar), dus vroeg vertrekken al dienen de duiven dan reeds verzorgd te zijn, 13u uitreiking zonale winnaars, 18u diner en winnaars nationale asduiven, een ganse dag slenteren is voor mij toch een beetje van het goeie te veel. Maar ik ben misschien aan het lullen velen zouden met het behaalde super tevreden zijn, in mijn binnenste ben ik dat ook wel ergens.

Pas gelezen op internet, er is heel wat aan het rammelen bij onze federatie, niks is tot op heden bevestigd maar waar er rook is, is er meestal vuur, zo zouden de zones verdwijnen, wie aan de juiste kant woonde zal het berouwen anderen zullen jubelen, zoals altijd, men zou terug naar provinciale omtrekken gaan, ook hier zullen er aan de goeie kant wonen, het was vroeger zo het zal dan ook wel zo terug gaan zeker. Ik heb het moeilijker dat men de jaarlingen doet in dezelfde groep vliegen als de oude, wie jaarlingen speelt op de snelheid, halve-fond en zware halve-fond weet dat de jaarlingen te kort schieten tegenover de oude, vergelijk de uitslagen, ook ik weet dat een jaarling gemakkelijk kan vlugger vliegen dan een oude maar neem het globaal en je zal zien dat de prijsvlucht bij de oude steeds vroeger zal afgesloten worden. Persoonlijk vind ik dit een alles behalve vooruitgang van de sport, ja ook ik weet dat ze in Nederland reeds jaar en dag samen vliegen maar daarom moet dit niet noodzakelijk ook bij ons in Belgenland. De sprong is wel erg groot te noemen, vorig jaar werd verboden jaarlingen te dubbelen op vrije basis bij de oude, nu MOETEN ze tussen de oude vliegen. Maar als ik het goed begrijp is het enkel de hoofdvlucht waar ze dienen samen te vliegen, wat is de hoofdvlucht?  Nationaal?? OK en dan mag men provinciaal een prijskamp inrichten voor oude en jaarse afzonderlijk??  Ook lokaal??  een kleine club op de snelheid speelt zelfstandig dan moeten daar oude en jaarse samen vliegen???  een verbond van 2 of meer verenigingen, mogen de afzonderlijke clubs dan een gescheiden dubbelingsvlucht oude en jaarse inrichten???  Voor mij is nog veel onduidelijk, hopelijk weten we het tegen april 2015. West-Vlaanderen van hun kant wilt dan peil en perk zetten op de mega bonverkopingen die we de laatste jaren zagen gebeuren, niemand is verplicht een bon te schenken maar voor vele clubs is het een middel om te blijven bestaan, wie veel bonnen kan aanbieden is doorgaans een club die geleid wordt door een actief bestuur, nu ja men zal bij een eventuele beperking wel een grondige reden hebben of gaan ze het volgend jaar het terug evalueren en afschaffen, zo kan men blijven vergaderen en over agendapunten beschikken.

 

Op eigen hok,

Na een deugddoende vakantie, terug de draad opgenomen, hokken reinigen, bad geven enz... zodat we na een paar dagen terug het normale konden doen. Ik schreef het reeds, de ruiperiode bepaald voor een deel de toekomst van uw duif op sportief gebied, duiven die nu moeilijk verpluimen beschikken volgend jaar over een gebrekkig verenkleed om zich te kunnen verdedigen tijdens de vluchten. Zorg dat ze alles voldoende ter beschikking hebben, kleinigheden die niet veel kosten kunnen u hierbij helpen.

 

Weetje van de week:

 

Tijdens de rui, wekelijks wat natuur yoghurt over het voer, ook levende bakkersgist je kan er maar wel mee varen en tevens kost het nagenoeg geen geld.

 

Tot volgende maal,

 

Astere

http://www.everyoneweb.com/vergotte

email: pigeons.vergotte@gmail.com

 

Overige artikels

» lees alle artikels
 
» Mijn hok, duiven en alles er om heen. (einde) vrijdag 15 januari 2016
» Mijn hok, duiven en alles er om heen. (275) vrijdag 1 januari 2016
» Mijn hok, duiven en alles er om heen. (274) maandag 28 december 2015
» Mijn hok, duiven en alles er om heen. (273) vrijdag 18 december 2015
» Mijn hok, duiven en alles er om heen. (272) vrijdag 11 december 2015

 

Reclame

Sponsors

Trudo FondClub
St-Truiden

klik voor meer info