naar de startpagina
start vluchtkalender uitslagen contact

Kroniek - Astere Vergotte

Mijn hok, duiven en alles er om heen. (200)

vrijdag 1 augustus 2014
 

We gingen er op vooruit, vorig weekend werd geen moeilijke vlucht alles verliep zoals verwacht, niet dat het zo gesmeerd verliep maar wat we de vorige weken te verwerken kregen overtrof alles, dan is een mens (duivenliefhebber) vlug tevreden. Wat wel dramatisch wordt is het aantal ingekorfde duiven, in onze club "Fondclub Eeklo" de grootste club van OVl. of toch meestal, hadden we dit weekend op de Prov. Blois nog 148 oude aangebracht door 47 liefhebbers, men zegt soms een 10e prijs, och er waren maar 148 duiven in concours, als je deze duiven deelt door het aantal liefhebbers betekent dit 3 duiven per stuk, m.a.w. hier zitten geen leerduiven meer tussen enkel nog geselecteerde prijsvliegers, een 10e pr. hier kun je vergelijken met een 10e in het begin seizoen op 750d. nu is het kaf van het koren gescheiden en is de concurrentie ten top. Een beeld die terug komt bij de jaarse waar nog 234d deelnamen van 51 liefhebbers, maar 3 liefhebbers korfden nog 36/18/14 duiven in, maar als men het resultaat bekijkt staat op plaats 12 de 9e 1e afgeg. duif ik moet niet duidelijk maken dat alle poele geld op die plaats is verdeeld, op dit ogenblik mag men niet meer gokken de crème de la crème gaat met de slagroom lopen. Bekijk de resultaten die nu verwezenlijkt worden met de juiste ogen, enkel super duiven worden nu nog in de kop geklasseerd. Bij de categorie jonge werden 538d door 61 deelnemers aangebracht, gemiddeld 9 duiven, de uitslag is navenant, bij de oude vluchtduur: 50', jaarlingen: 60', jongen 90' wie een uitslag kan lezen en analyseren ziet hier de realiteit. Bekijk eens de uitslagen in uw regio met dezelfde ogen.

Deze week kreeg ik een e-mail van een goeie vriend, een jonge duif van zijn hok vloog 1e prov. OVV  Blois bij Ghuillain, hij/zij vertegenwoordigt 50% mijn ras, toch leuk... goeie duiven doorgeven aan vrienden, dank voor de melding Koen & Karen, ook van vriend Marnick kreeg ik een bericht,  “Enkele jonge duiven leggen  hier goed aan , maar het moet eigenlijk nog beginnen voor de jongen (26/07)”

duiver : “464”  (50 % Vergotte )   4e  Bourges  213 d

                                                  2e   Blois 273 d

duivin” 447 “ ( 25% Vergotte)   1e Clermont

                                                1e   Clermont

                                                1e   Fontenay

                                                3e   Blois 

duivin “448” ( 25% Vergotte )   2e    Clermont

                                              2e   Fontenay

                                              5e   Blois

op zijn kweekhok zit 1 Vergotte duif, een aangekochte bonschenking ging verloren dan heb ik hem ter compensatie een zoon gegeven van de "Harley" hij en ik zijn hier nu gelukkig mee als buren. Maar het mag gezegd dat Marnick aan een uitzonderlijk seizoen 2014 bezig is.

Vorig weekend verloor ik 2 duiven op Blois, 1 jonge en 1 jaarling, een uur na mijn eerste duif bevestigde ik reeds ik zie die jaarling nooit meer terug, het vlucht verloop was te regelmatig om een super duif niet te kunnen constateren, inderdaad tot op heden is ze niet thuis en ze zal niet meer komen, in een rampvlucht kun je een goeie duif verliezen bij een normaal verloop niet, sommigen kunnen hier een drama van maken maar soms hoor je dan ander nieuws waarbij het verlies van een duif, al is het een super, in het niets verdwijnt, persoonlijke letsels die vrienden of familie treft dat is veel pijnlijker.

 

Op eigen hok:

 

Stond het maandelijks bezoek aan de man met de witte kiel op het programma, vermits de resultaten de laatste weken meevielen werd aan geen noemenswaardige problemen gedacht, groot was echter de vaststelling dat op alle speelhokken coccidiose werd vastgesteld, zelfs in die mate dat behandelen (SL-Mix Dr Boskamp) noodzakelijk was, zo zie je maar, ik ontsmet iedere week bij thuiskomst en zie het resultaat, ik blijf erbij ik geloof geen woord van al de nonsens die men vertelt dat sommigen hun duiven nooit medicatie krijgen en volledig op natuurlijke wijze worden gespeeld, hoe kan het dan dat mijn duiven ondanks optimale verzorging toch besmet geraken? Ik zou graag eens een vlieg zijn op die hokken die enkel water en graan krijgen en nog goed presteren ook, sorry voor mij blijft dit café praat waar ik geen woord van geloof. Voor dit weekend wordt ingekorfd op Bourges en Clermont we zien wel wat het wordt, super conditie is er nog niet op het hok van de jonge, hopelijk komt deze nog, dit wordt natuurlijk in de hand gewerkt door het kwakkel seizoen die onze jongen tot op heden hebben gehad. Volledigheidshalve de clubresultaten van vorig weekend, Blois 148 oude: 25-63  2/4  234 jaarlingen: 6-7-14-18-24-42-53-74-84-99-102   11/18  538 jonge: 3-22-85-97-104-143-217-219-223-232-259  11/18

 

Weetje van de week

 

Tijm thee: voorkomt ontstekingen, goed voor zenuwen, geeft een opwekkend en versterkend effect, worm afdrijvend, zeker aan te raden bij problemen van de ademhalingswegen en tevens slijm afdrijvend.

 

Tot volgende maal,

 

Astere

http://www.everyoneweb.com/vergotte

email: pigeons.vergotte@gmail.com

 

Overige artikels

» lees alle artikels
 
» Mijn hok, duiven en alles er om heen. (einde) vrijdag 15 januari 2016
» Mijn hok, duiven en alles er om heen. (275) vrijdag 1 januari 2016
» Mijn hok, duiven en alles er om heen. (274) maandag 28 december 2015
» Mijn hok, duiven en alles er om heen. (273) vrijdag 18 december 2015
» Mijn hok, duiven en alles er om heen. (272) vrijdag 11 december 2015

 

Reclame

Sponsors

Trudo FondClub
St-Truiden

klik voor meer info