naar de startpagina
start vluchtkalender uitslagen contact

Kroniek - Astere Vergotte

Mijn hok, duiven en alles er om heen. (198)

vrijdag 18 juli 2014
 

Wat gaat er mis? Voor de derde week op rij zijn er problemen om onze duiven op een verantwoorde manier thuis te krijgen, ok, het weer is spelbreker, maar dat betekent niet dat men totaal luchtraak mag lossen  en doen wat men als verantwoordelijke of begeleider persoonlijk het beste vindt, ik kan er in komen dat de vervoerder zo vlug mogelijk wil lossen, want zolang zijn vrachtwagens ginder moeten blijven  brengen ze geen geld op, integendeel de bestuurder moet ook verder betaald worden, maar als we het over een gans seizoen bekijken zijn er toch meer weekend dat op tijd kan gelost worden, het één zal het ander dan maar compenseren zeker. Drie weekends gingen massa's duiven verloren, onder hen heel wat goede duiven, talloze liefhebbers lopen er moedeloos bij, het is echt ontgoochelend, als liefhebber conditioneer je uw duiven een ganse week om ze klaar te krijgen voor hun volgende vlucht, en dan...  een teleurstelling bij de aankomsten, teleurstelling van het resultaat, teleurstelling bij het verlies van goede duiven, teleurstelling financieel, teleurstelling alom...  Ergens moet toch de mogelijkheid bestaan om diegene die in de fout gaan via een bijkomend reglement, een  foutieve lossing die te voorzien was, te kunnen beboeten. De verantwoordelijke aan het thuisfront niet via 1 persoon, beter ware 4 verantwoordelijken per zone, in iedere hoek één vertegenwoordiger dan kunnen ze in overleg met de begeleiders ter plaatse op de lossingplaats beslissen over ja en neen, maar bij twijfel of één negatieve beslissing van de verantwoordelijken niet lossen. Ik ben mij bewust dat men met mijn mening geen rekening zal houden maar al wordt er maar eens over nagedacht het kan het begin zijn van verbeteringen, want nu is de maat voor velen onder ons vol, zelfs meer dan vol! Van de ene ontgoocheling naar de andere 3 weken na elkaar is echt teveel, met gevolg dat voor ontelbaren het seizoen 2014 er op zit en het moet nog aanvangen met de jonge duiven. Gelukkig heb ik deze week mogen ervaren dat er nog sportieve sportvrienden bestaan, 2 jongen kwamen terug thuis van hun eerste Fontenay (28 juni) beiden waren in uitstekende conditie, bedankt voor de verzorging vrienden al ken ik jullie niet, de dankbaarheid is er niet minder om.

Voor dit weekend staat Provinciaal O.Vl. Bourges geprogrammeerd, ik ben benieuwd wie hier jonge duiven kan op inkorven die een ernstige voorbereiding hadden, risico's nemen kan iedereen maar nadien dan niet komen klagen want we zien nu reeds dat het a.s. zaterdag niet gemakkelijk zal verlopen, ZO-wind en zeer hoge temperaturen zonder dan nog over de onweer kans te spreken.

 

Op eigen hok,

 

delen we ook in de brokken van vorig weekend "La Souterraine" om u een idee te geven over het verloop, mijn 1e jaarling valt een uur na de eerste duif in de club maar behaald nog de 6e plaats op 271d. Men moet wachten tot zondagmorgen alvorens de prijskamp kan gesloten worden, voor oude duiven zegt dit genoeg. Maar het meest kwetsend is het verlies van een super oude en 2 jaarlingen, de jongen die ingekorfd waren voor Fontenay (330km) werden terug gebracht en gelost op 40 km van huis, de aankomsten waren er dan ook naar, vermits ze in de regen moesten huiswaarts vliegen, voor het naar huis komen hadden sommigen meer dan  2u30 nodig, gelukkig liep dat nog goed af. De duiven uit de korven halen is een ganse opdracht maar houdt wel de zekerheid in dat je uw duiven zonder verdere risico's terug hebt. Dit weekend gaan enkel de duivinnen die op zaterdag thuis waren terug in de korf voor Bourges (11) vorige zaterdagavond ontbraken nog 10 duiven op het hok. De jonge duiven gingen deze week allen mee naar Arras (100km) de aankomsten verliepen vrij vlot, ik bekijk het nog als ze mee gaan naar 330km of 200km, je zou bijna op voorhand niet meer durven plannen.

 

Weetje van de week:

 

* Geen dons op het hok: tarwe koken en dit te drinken geven

 

Tot volgende maal,

 

Astere

http://www.everyoneweb.com/vergotte

email: pigeons.vergotte@gmail.com

 

Overige artikels

» lees alle artikels
 
» Mijn hok, duiven en alles er om heen. (einde) vrijdag 15 januari 2016
» Mijn hok, duiven en alles er om heen. (275) vrijdag 1 januari 2016
» Mijn hok, duiven en alles er om heen. (274) maandag 28 december 2015
» Mijn hok, duiven en alles er om heen. (273) vrijdag 18 december 2015
» Mijn hok, duiven en alles er om heen. (272) vrijdag 11 december 2015

 

Reclame

Sponsors

Trudo FondClub
St-Truiden

klik voor meer info