naar de startpagina
start vluchtkalender uitslagen contact

Kroniek - Astere Vergotte

Mijn hok, duiven en alles er om heen. (197)

vrijdag 11 juli 2014
 

Na vorig weekend 6 nationale winnaars rijker te zijn kan ook voor deze liefhebbers het seizoen niet meer stuk, de winnaars van Argenton vinden we in het oosten deze van Limoges in het westen zo is iedereen tevreden, het verloop werd terug alles behalve een makkie, de Argenton vliegers uit het oosten behaalden snelheden die meer dan 100m/m hoger lagen dan in het westen, dat er terug vele duiven verloren gingen is een droeve zaak, ook St-Vincent die slechts op maandagavond kon afgesloten worden is geen promotie. Het positieve moeten we zoeken op Barcelona en de uitgestelde Limoges, Barca kende een zeer vlot verloop en kon overal reeds op zondagmiddag gesloten worden, vroege duiven verdeeld over het ganse land. Limoges gelost op maandag was een kolfje naar de hand van de Vlaanders, bij beide (oude & Jaarlingen) zijn de kopresultaten door  deze behaald. Vorige week werd bij onze Noorderburen "Code Rood" uitgevonden, is door velen bekritiseerd door anderen bejubeld, velen verwijzen naar de Belgische lossingen zonder te beseffen dat het ook niet vlekkeloos is verlopen, ik denk dat men de Nederlands duivensport in positieve zin heeft behandeld. De vooruitzichten voor dit weekend met de nationale La Souterraine is terug een dubbeltje op zijn kant, overdag droog maar in de late namiddag zware bewolking en kans op regen of zelfs onweer, we denken positief en tot wanneer jullie dit lezen weten we al meer.

 

Op eigen hok

 

bleven vorig weekend alle duiven thuis, een weekend zonder duivenspel ik kan u verzekeren plezant is anders, maar alles eens goed overwogen leek mij dit het beste besluit. Vooraf wist ik dat er problemen zouden ontstaan bij de weduwen en die kwamen, maandag hadden er zich 3 koppels gevormd dat de volgende dag steeg naar 5, dan maar van de nood een deugd gemaakt en een partner opgesloten in hun woonbakje zodat de rust terug kwam op het gezamenlijk hok. Allen (21) zijn nu ingekorfd voor La Sou, de jonge duiven werden met eigen wagen maandag weggebracht, (50km) 2 Fontenay (catastrofe vlucht) vliegers gingen verloren, vermoedelijk niet voldoende hersteld maar als duiven na 8 dagen niet hersteld zijn heb ik toch twijfels over hun toekomstige vlieg prestaties, dus niet getreurd. De laatjes en oudste jongen doen hun 2e Fontenay (330 km) dit weekend al was de planning Blois OVV, die afgelast werd met alle begrip, met een halve camion naar Blois rijden is geen winstgevende zaak. De 2e ronde is aan hun 2e Arras toe (100km). We hopen op een normaal weekend. 

Weetje van de week:

* Citroen, compleet uitpersen, veel vitamine C zuivert en verdunt het bloed, verdrijft slijmen en wormen. Kan ziekteverwekkende bacteriën doden. Citroensap in het water zoeten met honing

 

Felicitaties:

Gelukkig kan ik terug een paar buren feliciteren met hun puike prestatie(s)

1°  Loobuyck Jos & Jan & Jens  Aalter

1e Montauban 243d =  5e nationaal 

1e & 5e Barcelona 265d  slechts 2 duiven mee

9e & 26e  provinciaal 1829d

1e & 7e Limoges 388d

4e & 52e nationaal 7221d

Proficiat mannen en doe zo verder

2° Strobbe Etienne  Ruiselede

1e provinciaal West-Vlaanderen Barcelona.

Proficiat Etienne met uw nachtvlieger

 

Tot volgende maal,

Astere

http://www.everyoneweb.com/vergotte

email: pigeons.vergotte@gmail.com

 

Overige artikels

» lees alle artikels
 
» Mijn hok, duiven en alles er om heen. (einde) vrijdag 15 januari 2016
» Mijn hok, duiven en alles er om heen. (275) vrijdag 1 januari 2016
» Mijn hok, duiven en alles er om heen. (274) maandag 28 december 2015
» Mijn hok, duiven en alles er om heen. (273) vrijdag 18 december 2015
» Mijn hok, duiven en alles er om heen. (272) vrijdag 11 december 2015

 

Reclame

Sponsors

Trudo FondClub
St-Truiden

klik voor meer info