naar de startpagina
start vluchtkalender uitslagen contact

Kroniek - Astere Vergotte

Mijn hok, duiven en alles er om heen. (192)

vrijdag 6 juni 2014
 

Op het duivenhok moet het nu op volle toeren draaien, wie nu niet actief deelneemt aan de prijsvluchten kan zich bezwaarlijk een duivenliefhebber noemen, het spel met oude en jaarlingen gaat de nationale toer op en de jonge duiven op hun beurt overschrijden de 200km en krijgen stilaan zicht op het halve fond gebeuren binnen enkele weken. De jonge duiven hebben op de eerste vluchten al meermaals van hun pluimen gelaten en bijna ieder weekend gingen er enkelen verloren, voor dit weekend wordt warm weer voorspeld met ZO-wind hopelijk zal het beetje zuid het niet te lastig maken, maar vermits nog veel jonge duiven het drinken niet vinden in de mand is dit ook nadelig voor een vlot verloop, ook duiven die licht besmet zijn met tricho moeten afhaken in deze warme omstandigheden, als ik dit zie aankomen worden de duiven bij thuiskomst de week vooraf ontsmet met Ronidazone, inspelen op de aankomende weeromstandigheden voor het volgende weekend moet een nauwgezet liefhebber opvolgen. Ook gelezen op internet dat gezien de temperatuur  hoog zal oplopen er rekening moet gehouden worden volgens art. 44 nationaal sportreglement. Een tip voor thuiskomende duiven zorg ervoor dat uw duiven drinken vinden op kamer temperatuur m.a.w. geen koud drinken. Tijdens de weektrainingen uw duiven pas voederen na een 30 minuten rust op het hok, anders zullen uw duiven te weinig voedsel opnemen.

Het verloop van de vluchten vorig weekend verliep anders dan geschikt, met een noord oost wind werden de duiven van Bourges meer naar de Vlaamse regio verwacht, misschien verwaarloosden we te veel de info bij het lossen van een aanwezige westen wind, het kan niet anders dan dat deze het vluchtverloop van Bourges nationaal grondig heeft bepaald, het is algemeen gekend dat de wind de kopprijzen bepaald, wie wint die lacht, de eerste duiven haalden een snelheid van 1250m/m  in onze regio zijn er enkelen die 1200m/m halen, maar dit zijn dan wel de topduiven. Op de nationale Limoges verliep het zoals verwacht en arriveerden de vroegste duiven in onze regio, met vele toppers rats in de kop. Op veel plaatsen kon hier omstreeks 19u30 worden afgesloten. Op de meeste hokken waren ze dan ook op zaterdagavond voor 75% thuis en kwamen de andere op zondag voormiddag thuis. De snelheidsvluchten zondag op de westenlijn konden pas na de middag worden gelost, op de 100km vluchten verliep het vrij vlot, op sommige 200km vluchten ging het wat moeilijker. Het is normaal dat vluchten in de namiddag een trager verloop hebben, misschien het drink probleem bij de jongen?.

 

Op eigen hok,

 

vlogen de oude & jaarlingen Bourges, in de club werden 654 oude & 790 jaarlingen ingekorfd, mooie aantallen, zelf hadden we 7 oude en 17 jaarlingen mee, de eerste 2 aankomsten waren 2 oude, Olga 335-12 & Bryana 209-12 beide uit de oude basis, na een minuut doken 2 jaarlingen naar de valplank, Amina 319-13 werd als eerste geregistreerd op een paar seconden gevolgd door Steffy 043-13 in beide vloeit het De Munter & Znn bloed. Op een tijdspanne van 17 minuten werden 21 duiven van de 24 geklokt, ze brachten dan ook een mooi resultaat naar Aalter,

Resultaat in de club "VZW Fondclub Eeklo"

654 oude: 13-14-20-48-61-77-85  7/7

790 jaarlingen: 6-7-10-26-30-42-54-55-60-61-69-82-87-103....  15/17

 

Een enorm verschil met het mager resultaat van het weekend ervoor.

 

De oudste jongen en laatjes vlogen hun 2e 100km, ze gingen als port de mand in maar werden wel bij thuiskomst geregistreerd, zij zouden binnen de eerste 10 geklasseerd zijn na nazicht. Op de lossingdag waren ze op één na allen thuis maandag kwam deze ook thuis. Het opleren van de jongste verloopt veel moeilijker, ze gingen 20 km ver, telkens hebben ze 2 dagen nodig om allen thuis te komen en komen individueel thuis, het is moeilijk om zo verder op te leren er vertoeven er altijd tussen die hebben afgezien door het traag naar huis komen gepaard gaande met heel wat uitslapers.

 

Weetje van de week:

De koppen en het hok ontsmetten met Koudijs rooktabletten of vernevelen met "Biologische vernevelaar" Bony Farma Nl. Beek  Dr Boskamp (duiven op het hok laten)

Tot volgende maal,

 

Astere

http://www.everyoneweb.com/vergotte

email: pigeons.vergotte@gmail.com

 

Overige artikels

» lees alle artikels
 
» Mijn hok, duiven en alles er om heen. (einde) vrijdag 15 januari 2016
» Mijn hok, duiven en alles er om heen. (275) vrijdag 1 januari 2016
» Mijn hok, duiven en alles er om heen. (274) maandag 28 december 2015
» Mijn hok, duiven en alles er om heen. (273) vrijdag 18 december 2015
» Mijn hok, duiven en alles er om heen. (272) vrijdag 11 december 2015

 

Reclame

Sponsors

Trudo FondClub
St-Truiden

klik voor meer info