naar de startpagina
start vluchtkalender uitslagen contact

Kroniek - Astere Vergotte

Mijn hok, duiven en alles er om heen. (184)

vrijdag 11 april 2014
 

De vliegduivinnen vlogen 100km, zoals vermeld in mijn vorige kroniek en mijn verwachtingen werden bewaarheid, het werd een flop, optornen tegen ingevlogen duiven en mannen die zich op deze vluchten toespitsen is onbegonnen werk gebleken, de hoge snelheden zullen ook wel een rol gespeeld hebben, + 1600 m/m  dan moeten ze recht op hun hok afstormen en dat hebben ze niet gedaan, de eerste duif meldde zich vanuit verkeerde richting dan weet je als liefhebber hoe laat het is. Al was het ingeschat toch is het een beetje een ontgoocheling, we spelen om er bij te staan maar niet om aan de staart van de uitslag te bengelen. Ik weet ze moeten er nu niet staan, hun conditie moet er zijn op de halve-fond vluchten maar toch geen enkel die uit zijn ogen heeft gekeken, een mens ziet het liever anders. Bij de 325 oude wordt gestart met de 72e pr en 2/8, bij de 340 jaarse met de 82e en 6/19. Zoals gewoonlijk zullen ze dit weekend terug een 100km vlucht vliegen, hopelijk gaat het nu niet zo snel en kijken er een paar uit hun ogen.

Verder vlogen de 16 laatjes hun eerste trainingsvlucht in de club (40 km) ze werden 's middags gelost, ze kwamen zeer traag naar huis, 's avonds zaten er 13 op hun hok, de volgende dag kwamen er nog 2 naar huis, het 3 en laatste werd aangemeld vanuit Ledegem, tegen Kortrijk, tegen mijn principe in heb ik het niet terug gehaald, waarom? Bij de trainingen aan huis was hij ook altijd de eerste terug om op het dak neer te strijken, ik had moeten beter weten en hem op voorhand uit de groep verwijderd hebben. Toch bedankt voor de liefhebber die het aanmeldde. De oudste jongen vliegen vlot en zijn een 30 minuten uit het zicht, trekken doen ze echter niet, dat kan ik voldoende vaststellen door het feit dat ze iedere dag met een groep van een 100 duiven terug boven hun huis komen vliegen, trekkende duiven kijken naar geen andere groepen, maar we naderen 15 april dit is voor mij de datum die ik hanteer  om de jonge garde te beginnen opleren, ik kies de langzame methode met kleine stappen opwaarts. Eens hiermee begonnen heb ik terug veel kans met Adeno te worden geconfronteerd en dit zoals ieder jaar, liever voor het seizoen dan tijdens want dan krijg je een vluchtachterstand en ik ben graag op tijd mee. Van horen zeggen... zou er momenteel op vele hokken Adeno zijn, sommigen worden zelfs getroffen met sterfte, jammer dat hier geen vaccin voor bestaat jaarlijks moeten er een aantal het loodje leggen door dit virus. Wat te doen indien je hiermee geplaagd wordt en wat zijn de symptomen, geen eetlust, braken, overgeven en niet binnenkomen , groene slijmerige mest, wat te doen, elektrolyten in het drinken, weinig voer verstrekken en een antibioticum tegen de secundaire infecties die tijdens de  verzwakking kunnen optreden. Een middel tegen het adeno virus bestaat niet, dus kan men hiervoor dan ook niks verschaffen, te erg getroffen gevallen elimineert men beter uit de groep.  Na de antibioticakuur verschaft men beter enkele dagen probiotica. Indien de besmetting algemeen verspreid is op het hok is normaal alles voorbij na een 8 dagen. Wacht voldoende lang om terug te starten met opleren ze hebben een voldoende lange herstel periode nodig.

 

Weetje van de week

 

Een duivenhok zonder spinnen en spinnenwebben is een slecht hok en moet aan gewerkt worden, spinnen leven niet in een tochtige omgeving.

 

Tot volgende maal,

 

Astere

http://www.everyoneweb.com/vergotte

email: pigeons.vergotte@gmail.com

 

Overige artikels

» lees alle artikels
 
» Mijn hok, duiven en alles er om heen. (einde) vrijdag 15 januari 2016
» Mijn hok, duiven en alles er om heen. (275) vrijdag 1 januari 2016
» Mijn hok, duiven en alles er om heen. (274) maandag 28 december 2015
» Mijn hok, duiven en alles er om heen. (273) vrijdag 18 december 2015
» Mijn hok, duiven en alles er om heen. (272) vrijdag 11 december 2015

 

Reclame

Sponsors

Trudo FondClub
St-Truiden

klik voor meer info