naar de startpagina
start vluchtkalender uitslagen contact

Kroniek - Astere Vergotte

Mijn hok, duiven en alles er om heen. (183)

vrijdag 4 april 2014
 

We gaan starten, er wordt ingekorfd voor een 100km vluchtje, wat het wordt zien we wel, ieder jaar is het opnieuw afwachten. Wat we ervan verwachten, een vlot naar huis komen, zonder spectaculair resultaat, mijn duiven zijn onvoldoende ingevlogen om het op te nemen tegen deze die reeds een paar weken ingevlogen zijn. Maar toch zou het beter moeten zijn dan vorig jaar, toen klasseerde zich maar 1 duif per 10tal van mijn ganse groep, de volgende week waren ze wel op tijd en hebben het een gans seizoen voortreffelijk gedaan. Als ik dit aan het schrijven ben krijg ik bij mijzelf de indruk dat ik reeds op voorhand een excuus aan het formuleren ben om een mindere prestatie te verdoezelen. We gaan het gewoon afwachten, zoals iedereen zeker. Volgende maal lezen jullie wel mijn resultaat. Deze week vlogen ze voor de 2e maal in de vereniging een 40 km training en kwamen gematigd naar huis, behalve een jaarling die pas uren later thuiskwam. Wat mij de voorbije weken opgevallen is op de eerste vluchten is het gering aantal deelnemende duiven, het nieuw sportreglement dat jaarse niet meer mogen gedubbeld worden bij de oude zal er mijns inzien voor zorgen dat het spel op de snelheidsvluchten in onze regio vlug zal voorbij zijn want laat ons eerlijk zijn prijskampen met 40 duiven betekenen toch niks meer, boven Parijs zie ik daar het probleem niet, omdat men met grotere omtrekken speelt, maar het snelheidsspel, toch nog altijd het grootste deel van onze liefhebbers zullen het niet appreciëren, hopelijk zien de verenigingen het tijdig in en vormen spoedig  verbonden al of niet met een lokale dubbeling, op die wijze zouden ze toch een hoofdvlucht bekomen waar nog wat duiven aan deelnemen. Tijd zal raad brengen, denk ik dan.

In sommige regio's zouden reeds massaal adeno problemen zijn, zelfs een zeer agressieve met meerdere doden op het hok, ik hou mijn hart vast, sinds de ziekte bestaat heb ik reeds ieder jaar prijs gehad, maar al bij al nog maar één sterfgeval gehad, waarschijnlijk door hun natuurlijke weerstand die ik probeer op te bouwen vanaf hun geboorte met de nodige voedingsupplementen, ook is het zo dat de aanval hier van korte duur is en vrij vlug het herstel intreed.

 

Op eigen hok:

 

start het vliegseizoen met de vliegduivinnen, vanaf nu is het iedere week sport en spel, uiteraard zonder onvoorziene hindernissen.  Hun voorbereiding is heel summier geweest, kregen enkel super start gevoederd, 100 km is per slot van rekening een vlucht van +- 75 minuten, m.a.w. hiervoor moet niet veel extra energie toegevoegd worden.  De laatjes vlogen 20 km en komen vlot naar huis, bij goed weer vliegen ze volgende week 40 km, we hebben alle tijd met die gastjes, onze vliegploeg is groot genoeg om nu mee te starten. De oudste jonge duiven hebben deze week de start genomen om op pad te gaan van de 46 kwamen er na 30 minuten een 6 tal terug, dan nog eens 10 en de anderen maakten er een dag uitstap van, uiteindelijk gingen er 2 verloren waarvan er één werd aangemeld uit een naburig dorp. (Bedankt, Frank) de jongste fladderen in het rond, maar zijn traag om in groep te gaan vliegen, het wordt toch stilaan tijd dat ze in groep in de lucht gaan.

 

Weetje van de week:

 

 * Brandnetels: liefst jonge scheuten, leveren ijzer = aanmaak rode bloedcellen

Tot volgende maal,

 

Astere

http://www.everyoneweb.com/vergotte

email: pigeons.vergotte@gmail.com

 

Overige artikels

» lees alle artikels
 
» Mijn hok, duiven en alles er om heen. (einde) vrijdag 15 januari 2016
» Mijn hok, duiven en alles er om heen. (275) vrijdag 1 januari 2016
» Mijn hok, duiven en alles er om heen. (274) maandag 28 december 2015
» Mijn hok, duiven en alles er om heen. (273) vrijdag 18 december 2015
» Mijn hok, duiven en alles er om heen. (272) vrijdag 11 december 2015

 

Reclame

Sponsors

Trudo FondClub
St-Truiden

klik voor meer info