naar de startpagina
start vluchtkalender uitslagen contact

Kroniek - Astere Vergotte

Mijn hok, duiven en alles er om heen. (180)

vrijdag 14 maart 2014
 

Half maart en buiten wandelen in T-shirt, in tegenstelling tot vorig jaar toen hadden wij nog streng winterweer en kon er geen sprake zijn van duiven op te leren, terwijl nu velen reeds van start zijn gegaan en zelfs dit weekend reeds spelen op 100km, misschien hebben ze nog wel gelijk ook, want dergelijk lenteweer kan bijna niet blijven duren, of wie weet toch.

Hier zijn de vliegduivinnen opgeleerd tot 15 km, nu ze volop aan het leggen zijn blijven ze thuis het zou stom zijn nu risico's te nemen duiven met ei op weg te brengen. wat verzorging en voeding betreft blijven ze zoals vooraf op 50% start en super start aangevuld met een goeie greep hennepzaad.  Deze duivinnen zullen niet broeden, eens 2e ei gelegd gaat hun partner naar de volière en zal voor hun het weduwschap beginnen. Dit zal begin volgende week zijn, dan zullen ze dagelijks mogen trainen en bij goed weer zullen ze weggebracht worden om klaar te zijn om op 26 maart met de vereniging 40 km te vliegen, alles verloopt zoals gepland kunnen ze op 29 maart 100 km vlucht vliegen maar geen probleem indien dit niet lukt dan wordt het 05 april, als voorbereiding is 2 x 100km, 2 x 200km gepland en dan zijn ze klaar om het halve fond seizoen in mei aan te vangen. Wat het definitief wordt is tot op heden nog niet officieel gekend, het 1e weekend Fontenay maar voor het volgend weekend is de provinciale vlucht nog  niet gekend, zou vanaf nu toch al mogen gekend zijn, liefhebbers plannen toch graag iets op voorhand. Zouden ze (hiermee bedoel ik het bestuur van EP O.Vl.) het zo druk hebben?  Gisteren de laatjes voor de eerste maal enkele km weggebracht, ik zag ze vertrekken zo ver ik kon zien in de totaal verkeerde richting, maar toen ik thuis kwam zaten ze toch allen op het dak, het betekent niks maar een mens ziet het graag, de start is altijd belangrijk, het is de bedoeling die laatjes nu regelmatig op de baan mee te nemen, wie weet zit er geen bruikbaar materiaal tussen,  Als het lukt mogen ze hetzelfde programma doen als mijn jonge duiven, met de nadruk op "als het lukt" normaal zijn laatjes ballast maar ik heb er reeds veel goeie duiven tussen gekend.  Deze week ontmoette ik een sportvriend die reeds zijn jonge duiven aan het opdragen was, ze vlogen uren aan huis, dan kan ik ze evengoed opleren en verliezen anders gaan ze verloren aan huis was zijn stelling en ik kon er mij ook in vinden, bij jonge duiven die nu zolang vliegen is de kans reëel ze kwijt te geraken, dan is het een zaak van kiezen of delen, meestal zal het langdurig trainen na enkele keren, wegbrengen vanzelf afnemen en kan men een rust pauze voor het verder opleren inlassen.

 

Op eigen hok:

 

komen de jongen vlot buiten, de oudste vliegen 15 minuten de 2e ronde een 3-4 minuten, volgende week zullen ze, de oudste, wel volgen, de jongste  van de 2e ronde komen nu buiten op een hok apart deze verkennen het hok maar buiten een enkeling hebben ze nog niet rond het hok gevlogen.

We beschikken over 90 jongen, als het daarmee niet lukt zal het nooit lukken denk ik, ook zal vanaf volgende week een eerste handselectie plaatsvinden en zullen er wel een aantal sneuvelen. Als we kunnen starten met 60 jongen op de halve-fond is ons doel bereikt

 

Weetje van de week:

 

* Paardenbloem: goed voor alles, veel vitamine C,  rechtstreeks van het veld op het hok.

Tot volgende maal,

Astere

http://www.everyoneweb.com/vergotte

email: pigeons.vergotte@gmail.com

 

Overige artikels

» lees alle artikels
 
» Mijn hok, duiven en alles er om heen. (einde) vrijdag 15 januari 2016
» Mijn hok, duiven en alles er om heen. (275) vrijdag 1 januari 2016
» Mijn hok, duiven en alles er om heen. (274) maandag 28 december 2015
» Mijn hok, duiven en alles er om heen. (273) vrijdag 18 december 2015
» Mijn hok, duiven en alles er om heen. (272) vrijdag 11 december 2015

 

Reclame

Sponsors

Trudo FondClub
St-Truiden

klik voor meer info