naar de startpagina
start vluchtkalender uitslagen contact

Kroniek - Astere Vergotte

Mijn hok, duiven en alles er om heen. (179)

vrijdag 7 maart 2014
 

Er roert iets in Belgenland, als ik vroeger duivenvrienden tegen kwam was ik de enige die mijn duiven op regelmatige basis ontsmette bij thuiskomst anderen deden zogezegd helemaal niks, nu hebben wij een aangepast doping reglement en iedereen steigert dat ze nu niet meer weten wat mag en wat niet mag en dezen die niks geven nog het meest van al. Zo zie je maar, ik weet wie zich houdt aan producten en medicatie vervaardigt voor onze duiven geen problemen zal krijgen, trouwens welke producent kan zich permitteren iets op de markt te brengen dat verboden is. Wie natuurlijk zelf de slimste is omdat hij reeds jaren alle wijsheid zelf in pacht heeft en medicatie voor menselijk of ander dierlijk gebruik aan zijn duiven wil geven zou wel eens tegen de lamp kunnen lopen.  Tevens is het gebruik van medicatie verkocht voor het nieuw dopingreglement af te raden, want sommige medicatie kunnen substanties bevatten die vorig jaar toegelaten waren en nu niet meer, wil je die toch verder gebruiken informeer bij de producent als het product of medicijn nog toegelaten is. Als liefhebber zijn wij trouwens geen  dierenarts of producent, wij modderen maar aan, opletten met het zelf samenstellen van thee voor uw duiven, sommige kruiden hebben een verboden substantie, ik denk dat hier de grootste risico's in zitten. Wie verstandig is werkt met de juiste medicijnen en voedingsupplementen het is te laat de put gevuld als het kalf verdronken is, als reden van ik geef dit reeds gans mijn leven zal wel niet veel rechtzetten als men positief bevonden wordt. Ik hoop dat als er verboden producten gebruikt werden dat dit nu kan bestreden worden en ja het zou wel eens kunnen dat dit een feit was, waarom zouden sommige groten reeds mestmonsters zelf naar Zuid-Afrika gestuurd hebben om te laten ontleden in het labo aldaar, wie zonder zonde is zal dit wel niet doen denk ik dan.

Een ander groot probleem hier rondom mij is de roofvogel, vrienden durven bijna hun jonge duiven niet meer uitlaten, dagelijks komen ze hun maaltijd van tussen de jonge duiven halen, niet alleen het verlies van hun jonge duiven maar ook de aanwezige jongen worden zo bang als maar kan, ook niet voordelig om het verlies van jongen te voorkomen. Het is een probleem dat zonder oplossing is, roofvogels zijn beschermd maar merken die vogel activisten dan niet op dat andere vogels nagenoeg niet meer voorkomen, als ik terug ga naar mijn kinderjaren zaten onder de afvoerpijp van ons dak de ene mussennest naast de andere, nu zie ik amper nog een mus, merels nog af en toe ene, tortels waren een plaag nu sporadisch nog een koppel in de lucht overvliegend enz...  maar kraaien en kauwen vliegen er wel met duizenden, waarschijnlijk vallen ze niet in de smaak van de rovers.

 

Op eigen hok,

 

zitten de vliegduivinnen gekoppeld, dagelijks worden ze weggebracht toch zolang het dergelijk zacht weer blijft, het is natuurlijk niet de bedoeling ze nu reeds in stelling te brengen om ze te spelen enkel ze in beweging te houden, want aan huis vrijlaten kan moeilijk omdat de meeste gekoppeld zijn aan duivers die niet uitvliegen.

 

Weetje van de week:

 

* Uw hok en alles ontsmetten met Virkon-S

  goed tegen bacteriën en virussen

 

Tot volgende maal,

 

Astere

http://www.everyoneweb.com/vergotte

email: pigeons.vergotte@gmail.com

 

Overige artikels

» lees alle artikels
 
» Mijn hok, duiven en alles er om heen. (einde) vrijdag 15 januari 2016
» Mijn hok, duiven en alles er om heen. (275) vrijdag 1 januari 2016
» Mijn hok, duiven en alles er om heen. (274) maandag 28 december 2015
» Mijn hok, duiven en alles er om heen. (273) vrijdag 18 december 2015
» Mijn hok, duiven en alles er om heen. (272) vrijdag 11 december 2015

 

Reclame

Sponsors

Trudo FondClub
St-Truiden

klik voor meer info