naar de startpagina
start vluchtkalender uitslagen contact

Kroniek - Astere Vergotte

Mijn hok, duiven en alles er om heen. (177)

vrijdag 21 februari 2014
 

We waren laatst zaterdag op Fugare Kortrijk, niet dat ik zo een beursloper ben, maar als het in je achtertuin is ga je toch eens langs. Het aangenaamste van dit bezoek is het ontmoeten van talrijke vrienden en met hun een praatje te maken, standen interesseren mij in mindere mate, als ik soms zie hoe mensen van de ene stand naar de andere zich begeven en steeds info vragen, dan heb ik daar mijn vragen bij, ik persoonlijk ben geen loper, eens mij vertrouwen in een product blijf ik daar meestal bij, vandaar het bezoek aan Dr Boskamp "Bony Farma" en de Matador stand, al hebben we regelmatig telefonisch contact toch  blijft het aangenaam elkaar persoonlijk te ontmoeten en een leerrijke babbel te hebben. De deskundige uitleg van  Eddy Noël en Willem Mulder is altijd meegenomen, die mannen weten waarover ze praten en kunnen de samenstelling van hun voeder perfect uitleggen, als ik aankaartte dat mijn oude dagelijks ruim 1u tot 1u30 vliegen was de uitleg vlug gegeven, in plaats van 50% start + superstart verklaarde hij aan de hand van de samenstelling dat ze te vet gevoederd werden en ik beter zou overschakelen naar "rustmengeling" maar ondertussen zijn we 22 februari en op 05 maart worden ze gekoppeld denk niet dat het nu zo'n groot probleem zal stellen om nu nog te gaan remmen in de voeding. Bij Bony Farma was de kweeksupport blikvanger samen met de nieuwe basic mineraal emmer.  De nieuwe "Kweeksupport" werd hier  gebruikt tijdens de 1e ronde, prachtige jongen die vrij vlug na het spenen vlot de lucht ingaan, zeker niet slecht zoals zoveel Bony supplementen steunend op kruiden m.a.w. natuurlijk. Terloops even gekeken naar de jonge duiven die aangeboden werden, er stonden er weinig bij die mij konden bekoren, misschien was ik wel iets te laat aanwezig en was de echte kwaliteit reeds aan de man gebracht, heb ergens toch vragen als men daar moet zijn om duiven aan te schaffen, ik ga liever rechtstreeks bij de liefhebber thuis, je heb dan toch een beter contact met hem en kun je eens zien welke duiven ze op hun hok hebben.

Deze week kwam het eerste verdwaald jong binnen, na 15 minuten was het terug bij zijn baasje, een vriend buur, er ontbraken er nog 3 wist hij te zeggen, hopelijk zijn ze ondertussen ook terecht. Ze dragen allen het telnr dus aanmelden is geen probleem, terloops vermelden het is nu zeer belangrijk dat uw jonge duiven een telefoonnr of naamstempel dragen vermits het nieuwe aanmeldpunt van de KBDB pas op 01 maart in werking treed, het is dus moeilijk om nu verdwaalden aan te melden.

Ook deze week ging ik de 2 jongen van de MSN-Duivensite duivenruil afhalen bij Alain D'Hoker in Denderwindeke toch een goeie 65km te overbruggen om ze op te halen, maar ze mogen gezien worden, wat ze er van maken op de vluchten moeten we afwachten maar alvast bedankt Alain.

Op eigen hok,

zijn de voorjaarskuren voorbij, ook de paramyxo enting had plaats, het mooie weer van een paar dagen terug deden ook de jonge het luchtruim te verkennen, wat opvalt is dat vroeger mijn jongen begonnen met kleine rondjes rond het hok maar dat ze nu bijna onmiddellijk 5 minuten in de lucht blijven, zolang ze allen terug naar huis komen is het ok. Zou verband houden met de "kweeksupport" die ze als supplement kregen. De 2e ronde zijn we aan het spenen,  binnen een 2tal weken is dit ook voorbij en kunnen we alle aandacht richten op het komend vliegseizoen.

Weetje van de week:

* Yacult / 1 kg eten  super gezond

Tot volgende maal,

Astere

http://www.everyoneweb.com/vergotte

email: pigeons.vergotte@gmail.com

 

Overige artikels

» lees alle artikels
 
» Mijn hok, duiven en alles er om heen. (einde) vrijdag 15 januari 2016
» Mijn hok, duiven en alles er om heen. (275) vrijdag 1 januari 2016
» Mijn hok, duiven en alles er om heen. (274) maandag 28 december 2015
» Mijn hok, duiven en alles er om heen. (273) vrijdag 18 december 2015
» Mijn hok, duiven en alles er om heen. (272) vrijdag 11 december 2015

 

Reclame

Sponsors

Trudo FondClub
St-Truiden

klik voor meer info