naar de startpagina
start vluchtkalender uitslagen contact

Kroniek - Astere Vergotte

Mijn hok, duiven en alles er om heen. (174)

vrijdag 31 januari 2014
 

Alles krijgt terug zijn normaal beloop ondanks de resterende lege stoel. Hierbij dank voor de vele rouw betuigingen. De eerste kweekronde is gespeend, tijd om alles te herorganiseren.  Ik ben tevreden van de jongen, in deze weerstoestanden kan men dan ook moeilijk van winterjongen gaan spreken. Het komt er nu op aan ze met normaal weer te kunnen laten buiten komen, wat regen en vriesweer is geen opstakel enkel sneeuw kan het moeilijk maken, een goede raad bestaat de kans dat een sneeuwbui eraan komt hou uw jonge duifjes binnen, de neerdwarrelende sneeuwvlokken brengen de duiven in paniek en doorgaans gaan heel wat jonge duiven hierdoor verloren, we hebben ze daarvoor niet gekweekt. De jonge duiven krijgen hier de kans om zelf op verkenning te gaan, ze worden nooit op de valplank geplaatst, zo bestaat er geen kans dat er eentje afvalt of wegwaait, als ze het op hun tempo mogen doen zullen ze  dit maar doen als ze voldoende sterk zijn om zichzelf te verdedigen tegen onvoorziene omstandigheden. Als voeder krijgen ze nog een ganse periode Matador Kweek Eddy Noel, ik hoop hiermee een betere uitgroei te bekomen en ook het vroegtijdig gaan vliegen of trekken te voorkomen, jonge duiven hoeven (mogen) niet in februari, maart uren gaan trekken dergelijke conditie kun je niet aanhouden een gans seizoen, die conditie moet er zijn op het ogenblik van het speelseizoen. Volg het maar eens, liefhebbers waar de jongen duiven vroegtijdig overdreven gaan trainen zullen nooit gensters slaan tijdens het seizoen. Om dit heuvel tegen te gaan is iets zwaarder voederen de ideale oplossing, licht voederen is trainen bevorderend. De oude speelduivinnen komen nu een 8 dagen terug vrij, de jaarse vliegen reeds een ruim half uur, enkele 2- en 3-jaarse vliegen een 15 minuten een gewoonte van vorige seizoenen. Er dienden 2 duivinnen van vriend E. overgewend te worden één bleef onmiddellijk de tweede die vorig jaar een nestje heeft gehad diende ik 3 x terug te halen, gelukkig voelde zij zich hierna thuis bij mij want een 4e x ging ik ze niet meer terughalen, het zou een teken kunnen  zijn dat zij zich hier niet gelukkig voelt, met als gevolg dat ze ook minderwaardiger zou presteren tijdens het volgend seizoen. Het zijn 2 duivinnen van de 2e ronde en hebben slechts 1 x Boven Parijs gevlogen (325km) het is de eerste maal dat we dit proberen, zelf had hij er geen plaats voor en ik acht ze te wel om te verwijderen. Beide zijn wel 100% Vergotte duifjes van afstamming.

Op eigen hok:

Werd het vlieghok grondig gereinigd en ontsmet na de kweekperiode en omgebouwd als weduwenhok, m.a.w. de kweekbakken zijn gesloten en aan hun hok hangt nu een kapelletje. Om de paar lust te temperen krijgen ze 50% Premium Start & 50% Super Start Matador. Ook zullen ze dagelijks buiten komen om op vrije basis te trainen, als ze neerstrijken kunnen ze onmiddellijk hun hok binnen, het is een goede eigenschap die hun zo aangeleerd wordt, bij het binnen komen krijgen ze wat snoepzaad, na een paar dagen weten ze dit en komen onmiddellijk na het vallen binnen gelopen. Aan de jongen is nog niet veel werk, hok openen er vrij buiten komen gedurende de ganse namiddag, zolang ze niet gaan slenteren in de omgeving maar rond hun hok blijven is dit hier de gewoonte.

Weetje van de week:

* Anti-lichamen: voeding supplementen die immuunglobulines bevatten, haalt men uit Biestmelk = colostrum. Zij versterken het immuunsysteem bij de afweer van ziekte verwekkende bacteriën.

Tot volgende maal,

Astere

http://www.everyoneweb.com/vergotte

email: pigeons.vergotte@gmail.com

 

Overige artikels

» lees alle artikels
 
» Mijn hok, duiven en alles er om heen. (einde) vrijdag 15 januari 2016
» Mijn hok, duiven en alles er om heen. (275) vrijdag 1 januari 2016
» Mijn hok, duiven en alles er om heen. (274) maandag 28 december 2015
» Mijn hok, duiven en alles er om heen. (273) vrijdag 18 december 2015
» Mijn hok, duiven en alles er om heen. (272) vrijdag 11 december 2015

 

Reclame

Sponsors

Trudo FondClub
St-Truiden

klik voor meer info