naar de startpagina
start vluchtkalender uitslagen contact

Kroniek - Astere Vergotte

Mijn hok, duiven en alles er om heen. (163)

vrijdag 22 november 2013
 

De aandachtige lezer of toch deze die mijn wekelijkse kroniek volgen merkten op dat ik mij vorige week vergaloppeerde, ik plaatste kroniek 163 terwijl het 162 diende te zijn, vandaar de nodige correctie onder deze, 163b. Vorig weekend hadden de nationale dagen, of toch wat men ervan wou maken, plaats. Een verslankte versie van datgene wat wij gewoon waren, het hoofdbestuur had het aangekondigd als een overgangsjaar, beter ware geweest dat zij het een bezuinigingsoperatie noemden. Er werd reeds heel wat kritiek over geschreven, maar men kan het positief of negatief benaderen, ik was aanwezig van in de namiddag, ook ik moet toegeven dat 's namiddags weinig merkbaar was van wat vooraan op het podium plaatsgreep, de ruimte waar deze huldiging doorging leende zich hiervoor niet, een smalle lange zaal of zeg ik beter gang, waar het voor sommige oudere leden moeilijk werd vermits er geen zit gelegenheid was en uren rechtstaan te zwaar uitviel, maar wie het programma volgde wist wanneer hij diende aanwezig te zijn, maar vermits dat bijna iedereen aanwezig bleef na zijn huldiging werd het wel veel te druk en er was daar nog eens bij dat de akoestiek in de zaal alles behalve was met logisch gevolg dat de aanwezigen onderling aan het praten gingen en wat vooraan plaatsgreep volledig verloren ging. Wel dient vermeld dat de ontvangst anders ruim voldoende was, dorst hoefde men niet te hebben en versnaperingen waren er ook meer dan genoeg. De receptie voor het diner was een verlengde van de namiddag verwelkoming. Wat mij opviel dit jaar was, misschien dank zij de afgeslankte viering, men gemakkelijker contact kon leggen met sportvrienden en hoofdbestuur die je op andere jaren moeilijker ontmoette of kon bereiken.

Het diner was kort en bondig, goed, meer hoeft dit niet te zijn. Dat de huldiging van de kampioenen een eerder saaie bedoening is, heeft enkel te maken met de verschillende disciplines die aanbod komen en laat ons eerlijk zijn als we zelf naar voor moeten gaan zijn we ook ergens een beetje fier, zo zal iedereen wel zijn denk ik  dus moeten wij er maar het nodige geduld voor opbrengen.

Als ik mijn eigen mening mag zeggen, al bij al vond ik het een geslaagde dag, gezien de formule. Het gaat hem toch hoofdzakelijk om gelijkgezinden onder elkaar en als het gezelschap dan meevalt en het aangename contacten heeft gebracht wat kan men er meer van maken.

Op eigen hok.

 Nadert met rasse schreden het kweekseizoen, de nodige voorbereiding is genomen en vanaf deze week worden ze ook belicht, van 6u00 tot 22u00, bij donkere dagen blijft de verlichting de ganse dag aan. Op andere jaren werd steeds voor gekoppeld, het is er dit jaar niet van gekomen, het voor- of nadeel van op rust zijn? Hopelijk zullen er niet te veel moeilijkheden zijn in dit opzicht, er worden geen zomerjongen gekoppeld dus enkel volgroeide en oude duiven, we zien wel. Wat ik wel in het oog hou is dat bij de koppeling het liefde op het eerste gezicht moet zijn, hou het maar in het oog koppels die pas na lang proberen elkaar aanvaarden zullen zelden een super voortbrengen tijdens hun eerste broed, noteer het maar en weet het mij op het einde van het seizoen te zeggen. Hier zullen ze donderdag 28 nov. 's avonds gekoppeld worden, telkens opnieuw doe ik dit bij donkeren, een bloempot in de hoek van de kweekbak waarop de zwakste kan vluchten, hierdoor voorkom je geplukte koppen indien er een vechtpartij zou ontstaan. Ik wens jullie allen veel succes met de naderende winterkweek. Hopelijk liggen er enkele goede prijsvlieger in het aanstaande nest.

Tot volgende maal,

Astere

http://www.everyoneweb.com/vergotte

email: pigeons.vergotte@gmail.com

 

Overige artikels

» lees alle artikels
 
» Mijn hok, duiven en alles er om heen. (einde) vrijdag 15 januari 2016
» Mijn hok, duiven en alles er om heen. (275) vrijdag 1 januari 2016
» Mijn hok, duiven en alles er om heen. (274) maandag 28 december 2015
» Mijn hok, duiven en alles er om heen. (273) vrijdag 18 december 2015
» Mijn hok, duiven en alles er om heen. (272) vrijdag 11 december 2015

 

Reclame

Sponsors

Trudo FondClub
St-Truiden

klik voor meer info