naar de startpagina
start vluchtkalender uitslagen contact

Kroniek - Astere Vergotte

Mijn hok, duiven en alles er om heen. (einde)

vrijdag 15 januari 2016
 

Dit wordt voor velen een ontgoochelende kroniek. Zoals iedereen in de pers en op internet heeft kunnen volgen wat de gevolgen zijn van mijn eerlijke weergave van alles wat op mijn hok gebeurde, wat mijn duiven presteerden en ook enkele rand opmerkingen die ik af en toe neerschreef waren voor een aantal mensen een doorn in het oog. Personen met persoonlijke commerciële belangen vonden dat ze door mijn schrijfsels concurrentie hebben ervaren, maar zoals mijn titel omschreef pende ik alles 100% in eer en geweten neer in mijn kroniek, nooit maar dan ook nooit heb ik beweerd dat andere voeders of medicijnen van andere voederproducenten en dierenartsen niet goed waren, maar toch waren de vermeldingen van het gebruik van Matador-voeders die via een voederhandel in samen aankoop werden gedaan voor sommigen pijnlijk, wie zelf kwaliteit verkoopt heeft hierdoor toch geen concurrentie, dat mijn medicijnen van Dr Boskamp kwamen na onderzoek en op voorschrift via magistrale bereiding werden bekomen was dan voor collega's uit die sector storend, zo werd mij een controle van het FAVV op de nek gestuurd. Uiteraard werden medicijnen hier aangetroffen, bij wie niet, de inspecteur van het FAVV zei persoonlijk als wij in een tuin een duiventil zien staan en wij vragen een huiszoeking aan dan weten wij dat allen zullen betrapt worden op medicijnen. Maar jij hebt de pech dat je aangeklaagd bent. Nu dien ik als voorbeeld voor anderen schrik aan te jagen. Wat ik echter meer betreur dan de boete is dat een paar mensen die zelf moeten leven van de duivensport deze nu in een zeer kwalijk daglicht zetten. Durven deze mensen nog spreken over promotie van de duivensport?? Dat ik meermaals de vraag krijg wie heeft u dat gelapt is normaal, maar nooit zal ik een naam vernoemen want duiven blijven mijn hobby en binnen mijn hobby wil ik met niemand ruzie maken of hebben. Ook wil ik de velen die mij steunbetuigingen stuurden danken, want allen weten dat ik niks misdaan heb en zeker geen verboden producten heb gegeven, na 8 dopingcontroles door de jaren heen zal dit wel duidelijk zijn zelfs de laatste had plaats in Zuid-Afrika.

Als ik nu verder moet mijn kroniek schrijven krijg ik de indruk dat ik aan het lullen ben, ik mag de waarheid niet meer schrijven daarom dat ik het voor mijzelf beter vind hiermee te stoppen, het was steeds mijn bedoeling beginnende en zelfs gevorderden een tip of raad te geven want dat krijgen onze beginners te weinig, men zou een starter beter raad geven dan hen te overbelasten met jonge duiven die de meeste toch niet zelf moeten hebben, neen op dergelijke manier zullen wij zelf onze mooie hobby ten gronde richten, WIJ ZELF, verwijzen naar Halle is stom, zij doen hun plicht en werk, heb ik reeds meermaals mogen ervaren.

Toch even verduidelijken: zoals de wet nu is mag je op voorschrift van uw dierenarts, in België geregistreerde medicijnen geven en in uw bezit hebben maar indien de arts medicijnen meegeeft moet je er ook een voorschrift van hebben en moet de medicijnverpakking de naam van de voorschrijver vermelden en wat er zich in bevindt. Tenslotte moet ook een vervaldatum vermeld worden. Medicijnen uit het buitenland zonder voorschrift zijn verboden. Beschik je nog over medicatie in een wit potje zonder de voorgaande vermeldingen dan ben je strafbaar.

Tot later wel eens,

Astère

http://www.everyoneweb.com/vergotte

email: pigeons.vergotte@gmail.com

 

Overige artikels

» lees alle artikels
 
» Mijn hok, duiven en alles er om heen. (275) vrijdag 1 januari 2016
» Mijn hok, duiven en alles er om heen. (274) maandag 28 december 2015
» Mijn hok, duiven en alles er om heen. (273) vrijdag 18 december 2015
» Mijn hok, duiven en alles er om heen. (272) vrijdag 11 december 2015
» Mijn hok, duiven en alles er om heen. (271) vrijdag 4 december 2015

 

Reclame

Sponsors

Trudo FondClub
St-Truiden

klik voor meer info